Смачні баклажани, запечені в духовці: ніжніше не буває

Пропонуємо вам рецепт приготування ніжних баклажанів в духовці: без заморочок і зайвої витрати часу і сил, звичайно ж).

Такі смачні баклажани можна приготувати на швидку руку: якщо немає часу на створення шедеврів для домашніх або повинні прийти гості. Баклажани, запечені в духовці, виходять дуже ніжними, смачними і апетитними. Причому смак практично однаковий і в холодному, і в гарячому вигляді. Таке блюдо підійде і до м’яса, і до риби, і як самостійна закуска! Приготуйте баклажани за нашим рецептом: вам обов’язково сподобається!

Склад продуктів

  • баклажани – 4 штуки,
  • майонез – 2 столові ложки,
  • часник – 2-3 зубчики,
  • зелень петрушки,
  • сир Пармезан – 20-25 грам,
  • сіль і чорний перець – за смаком,
  • орегано – ½ чайної ложки.

Смачні баклажани, запечені в духовці: покроковий процес приготування

  • Підготуємо баклажани. Промиємо, обсушим, видалити плодоніжку й разрєжєм навпіл.
  • Рада. Якщо у вас сорт баклажан, який гірчить, то їх треба посолити і залишити трохи полежати, щоб пішла гіркота.
  • На внутрішній стороні баклажана робимо надрізи навскоси в одну і в зворотний бік, не прорізаючи шкірку.
  • Баклажани викладаємо на деко, застелене пергаментним папером або змащений олією (можна використовувати і спеціальну антипригарну емульсію).
  • Готуємо соус. Для цього у майонез додати видавлений через прес часник (його ще можна натерти на дрібній тертці), нарізану петрушку, сіль, чорний перець і орегано. Все добре перемішуємо.
  • Рада. Використовуйте для приготування будь-якої страви смачний густий домашній майонез: тим більше, що зробити його можна всього за 30 секунд.
  • Накладаємо соус на баклажани, промазуємо їх цим соусом так, щоб у всі надрізи соус теж потрапив. Зверху посипати тертим сиром.
  • Відправляємо деко в розігріту до 190 градусів духовку на 20 хвилин.
  • Готові смачні баклажани, запечені в духовці, треба буде викласти на сервірувальне блюдо, посипати зеленню. Їсти подано! Реально смачні, апетитні, м’які, ніжні баклажани! Якщо додати побільше часнику, то овочі стануть більш гострими і пікантними. Це вже хто як любить! За 30 хвилин у вас готова відмінна закуска! І це здорово! Сподобався рецепт? На нашому сайті є й інші чудові ідеї для швидкого перекусу: заходьте, вибирайте і готуйте з задоволенням.

    Вкусные баклажаны, запеченные в духовке: нежнее не бывает

    Приємного апетиту!