Улюблені салати француженок в літній час

У літню пору року у француженок є багато варіантів корисних і смачних салатів, які вони вживають в їжу регулярно. Щодня складові частини салатів змінюються, що робить процес їх приготування цікавим і захоплюючим.


                                    Любимые салаты француженок в летнее время

Зазвичай такі салати змішують в тарілці-Боулі. Салатів, які знайшли у француженок особливу популярність — сім, нижче ми більш детально представляємо кожен з них.

Інжир і козячий сир

Він складається з руколи, козячого сиру, двох-трьох плодів інжиру та Базиліка. Всі компоненти потрібно покласти в боул і змішати, а для заправки використовувати масло оливи, оцет-бальзамік червоного кольору. Ідеально підійдуть прованські трави і мед. Традиційно до такого салату покладається подавати келих хорошого білого вина.

Лосось, яйце та фрез (норвезький варіант)

У боул кладуть руколу у великій кількості, салат фрезі і лосось, порізаний на шматочки. Сюди ж додають плід авокадо (його теж треба акуратно порізати), кріп і яйця (4 штуки). Для заправки найкраще використовувати суміш, в яку входять яблучний оцет, масло оливи, перець і сіль.

Класичний салат Нісуаз

Для приготування “салату з Ніцци” потрібно взяти томати черрі (20 шт.), яйце (2 шт.), тунець (консервований), анчоуси (2 шт.). Сюди ж додають маслини, редиску і солодкий перець. Для заправки потрібно взяти масло оливи, трохи гірчиці (буде досить чайної ложки), сіль, перець і дві столові ложки винного оцту.

Спаржа і креветки

Креветки, часник і прованські трави обсмажують, а спаржу відварюють аль-денте. Боул наповнюють руколою, креветками і спаржею, заправляючи їх маслом оливи, медом і оцтом бальзамік.

Зелені овочі

Салат складається з авокадо, зеленої квасолі, ківі, свіжого зеленого горошку, шпинату, салату ромен, огірків, солодкого зеленого перцю і капусти брокколі. Все це кладуть в боул, змішують і заправляють червоним оцтом, маслом оливи, розмарином і часником.

Салат ” Цезар»

Для нього знадобляться два види зеленого салату (ромен і айсберг), курка, порізана шматочками і обсмажена на грилі, сухарики і сир пармезан, натертий на крупній тертці. Залишилося зробити для салату заправку у вигляді соусу тартар, часнику (його потрібно попередньо розчавити), соку лимона, перцю і солі.

Салат по-грецьки

Складається з латуку, 4-х свіжих томатів, жовтого солодкого перцю, шматка сиру фета, оливок, червоної цибулі і м’ятного листя. Для заправки використовують масло оливи, перець, сіль і винний оцет.