Новітні закуски до столу в 2022 році допоможуть урізноманітнити традиційне меню, внести в нього нотку оригінальності. Майбутній символ року, тигр, любить простоту, але в той же час достаток. Тому страви повинні бути простими в приготуванні, але смачними і вишуканими. Багато господинь люблять дивувати гостей в новорічну ніч. Тому вони намагаються використовувати максимально якісні і оригінальні компоненти, які не так часто використовуються в щоденному раціоні.
Італійські кростіні з сиром брі та гранатом
Кростіні – це досить вишукана, але в той же час проста в приготуванні італійська закуска, що представляє собою підсмажені скибочки хліба, доповнені всілякими начинками. Ми будемо використовувати сир брі і гранат. Поєднання дуже смачне, незвичайне. Найголовніше, що така закуска буде естетично привабливо виглядати на столі. Завдяки цьому гості неодмінно захочуть його спробувати. Доповнимо закуску карамелізованими волоськими горіхами, які виступлять хрустким елементом і додадуть пікантності закусці.
Для приготування закуски нам знадобиться свіжий довгий багет пшеничного хліба. Основу будемо запікати в духовці до хрусткої скоринки. При бажанні його можна підсушити на сухій розпеченій сковороді. Поєднання сиру брі і граната виходить досить вишуканим. Тому він сподобається навіть гурманам!
Інгредієнти:
- Довгий багет – 1 шт.;
- сир брі – 200 г;
- Зерна граната – 1/2 склянки;
- Очищений волоський горіх – 1/2 склянки;
- Вершкове масло – 4 ст.;
- Тростинний цукор – 2 ст.л.
Спосіб приготування:
- Наріжте багет тонкими скибочками, змастіть вершковим маслом, а потім відправте його в розігріту до 180 градусів духовку запікатися до рум’яності. Як правило, це займає буквально 5-7 хвилин;
- Вершкове масло, що залишилося розтопити на сковороді разом з цукром. В отриманій карамелі шляхом обсмажування подрібнених волоських горіхів постійно помішувати. Для нас важливо, щоб горіхи були покриті карамельною масою з усіх боків;
- Сир брі нарізати тонкими пластами, викласти його на скибочки сушеного багета;
- Доповнює кростіні зернами граната і карамелізованими волоськими горіхами. Подавайте закуску відразу після приготування. Він хороший як в теплому, так і в охолодженому вигляді.
Вишукана закуска з інжиру з прошутто
Такий варіант закуски припаде до смаку гурманам. Блюдо виходить вишуканим, неймовірно смачним і в той же час простим у приготуванні. В якості основи нам знадобиться свіжий стиглий інжир. Цей фрукт багатий вітамінами і мінералами, які допомагають підтримати організм під час анемії, пригнічують запалення, нормалізують серцебиття, сприяють розсмоктуванню тромбів. Закуска з інжиру буде дуже корисною і смачною!
Відмінним доповненням до фрукта стане прошутто, що володіє високою харчовою цінністю. Ці ласощі обов’язково повинні бути на святковому столі. Витримана шинка, яку вживають в їжу в сирому вигляді, припаде до смаку «водяному тигру», який стане господарем наступаючого року. Крім прошутто буде використовуватися козячий сир, який вважається ліками від усіх хвороб. За бажанням замість нього можна використовувати сир з пліснявою. Але цей продукт має досить специфічний аромат і смак. Не всім це подобається. Тому для приготування новорічної закуски краще використовувати козячий сир.
Інгредієнти:
- Інжир – 12 шт.;
- Прошутто – 12 скибочок;
- Козячий сир – 120 г;
- Розмарин – для подачі;
- Рідкий мед – 2 ст.;
- Волоські горіхи – 50 г/за бажанням.
Спосіб приготування:
- Інжир вимити, обсушити паперовим рушником, плід розрізати уздовж на 4 частини. Нам потрібно, щоб він розкрився, як бутон. Відщипніть трохи м’якоті і приберіть її на тарілку;
- Всередину інжиру покласти подрібнений козячий сир;
- Прошутто подрібнити і намазати на сир;
- Кінці інжиру обмотують мотузкою або фіксують будь-яким іншим зручним способом. Викладаємо інжир на деко, змащене олією, відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку на 10 хвилин. Для нас важливо, щоб інжир прогрівся, а прошутто стало трохи хрустким;
- Поки основа випікається, розігрійте на сухій сковороді подрібнений волоський горіх;
- Дістаємо нашу закуску з духовки, знімаємо шпагат. Викладіть інжир на тарілку, полийте рідким медом, посипте смаженими волоськими горіхами і подавайте до столу!
Вас також можуть зацікавити новини:
Рецепти хрустких огірків на зиму на літрову банку
Домашні соуси на зиму
11 способів застосування лимона
Сподобалися наші статті? Підписуйтесь, ставте лайки та шукайте смачні та корисні ідеї на chefmarket.ru 🙂
Новий тиждень – нове меню! 60 страв на вибір. Поспішайте замовити все найсмачніше в Chefmarket❤