Салат «Символ року»: смачний, веселий – справжній фаворит наступаючого року

Чудовий салат «Символ року»: виходить смачним, гарним і веселим – господині наступаючого року він точно припаде до душі!

Запевняю вас, що закуска підкорить серця всіх, хто її спробує! На будь-якому святі, протягом року, цей салатик буде в фавориті! Ну а нам, господиням, він сподобається за простоту приготування і доступність інгредієнтів. Рекомендую: симпатичні свинки на чудовому салатик. Сміливо готуйте цю страву для новорічного столу.

Необхідні інгредієнти

  • куряча грудка – 300 грам.
  • свіжі шампіньйони – 300 грам,
  • цибулина – 2 штуки,
  • маринований огірок – 2 штуки,
  • курячі яйця – 3 штуки.
  • майонез – до смаку,
  • сіль – за смаком,
  • чорний мелений перець – за смаком.

Для прикраси

  • курячі яйця – 2 штуки,
  • морква відварна – 1/2 штуки,
  • гвоздика – 8 штук.

Як приготувати салат «Символ року»

  • Курячу грудку відварюємо 20-30 хвилин у солоній воді: з перцем і очищеної цілою цибулиною.
  • Другу головку ріпчастої цибулі нарізаємо невеликими кубиками.
  • Свіжі гриби нарізаємо пластинами. Можна використовувати і печериці та гливи.
  • Цибулю обсмажуємо на сковороді в невеликій кількості рослинного масла, до напівпрозорості.
  • Потім відправляємо в сковороду гриби, смажимо їх до зникнення рідини, солимо, перчимо, перемішуємо і знімаємо з вогню, даємо охолонути.
  • Остиглу в бульйоні курячу грудку нарізаємо соломкою.
  • Мариновані огірки тремо на крупній тертці.
  • Рада. Якщо в будинку немає літніх заготовок, можна зробити хрусткі огірки мариновані по швидкому рецептом: дивіться за посиланням.
  • Зварені заздалегідь і остиглі курячі яйця поділяємо на білки і жовтки, тремо на дрібній тертці: окремо.
  • Починаємо збирати салат в кільці. Перший шар – курка, змащуємо майонезом.
  • Рада. Якщо майонез ви з якихось причин не вживаєте в їжу, замініть його універсальним сметанним соусом.
  • З огірків зливаємо рідину і викладаємо їх другим шаром, змащуємо майонезом.
  • Третій шар – гриби з цибулею, змащуємо майонезом.
  • Четвертий шар – жовтки.
  • Смугою по краю салату посипаємо тертими білками, по боках теж розподіляємо білки.
  • З двох-трьох яєць майструємо поросят. Для цього з вареної моркви вирізаємо п’ятачок, вушка і хвостик. П’ятачок прикріплюємо з допомогою гвоздичок, для вушок робимо надрізи і вставляємо, замість очей – вставляємо гвоздички: і не забуваємо про хвіст гачком.
  • Зверху закуску прикрашаємо зеленими листям салату і кладемо на них поросят.
  • Ну, хіба не симпатично?! Дуже навіть! Просто краса: легкий, смачний і красивий салат «Символ року»! Кажуть, що в наступаючу новорічну ніч на столі не має бути свинини: а ось такі симпатичні поросята як раз до речі. Приголомшлива закуска: відразу викликає усмішку і бажання спробувати. Інші рецепти для святкового меню ви знайдете на нашому сайті: заходьте – вам сподобається.

    Салат «Символ года»: вкусный, веселый – настоящий фаворит  наступающего года

    Приємного всім апетиту.