Все про грецький йогурт

Грецький йогурт-невід’ємна складова середземноморської кухні. Вважається, що її прихильники довго живуть і прекрасно виглядають навіть в зрілі роки. Продукт має унікальний склад, завдяки якому його можна назвати ідеальним.


                                    Все о греческом йогурте

У чому користь

Низька калорійність

Продукт ідеальний для тих, хто бажає знайти стрункість. Включивши його в щоденне меню, ви зможете швидко підтягнути фігуру і надовго зберегти результат.

За словами експерта К. Петітт з Британської дієтичної асоціації, саме у цього частування найбільш сильний жиросжигающий ефект. При виробництві продукту з нього видаляють зайву сироватку, а значить, в ньому мінімум вуглеводів.

Важливо! Грецький йогурт містить на 10 калорій менше, ніж звичайний (100 г). Вуглеводів в ньому менше, ніж в кефірі – приблизно на 5-7 г.

Високий вміст білка

У цьому продукті дуже багато білка, що дозволяє підтримувати в нормі м’язову масу. Це особливо важливо для спортсменів.

Важливо! Всього 200 г цього продукту містять 20 г тваринного білка, особливо корисного для здоров’я.

Пробіотики в складі

В даному продукті містяться і цінні для травної системи пробіотики. А саме вона відповідає за здоров’я нашого організму в цілому.

Живі мікроорганізми в складі цього частування підтримують баланс кишкової мікрофлори.

Корисний для людей з непереносимістю лактози

Грецький йогурт-справжній порятунок для тих, хто страждає від непереносимості лактози. Він м’яко впливає на шлунково-кишкового тракту.

При лактозной недостатності можна кожен день з’їдати 12 г лактози, роблячи це за допомогою даного продукту.

Важливо! У 200 г частування – до 5 г лактози.

Насичений поживними речовинами і вітамінами

Поєднання корисних речовин в продукті оптимальне. Він містить:

  • кальцій, що корисно для кісток;
  • магній;
  • залізо і фосфор.

Грецький йогурт відповідає за здоров’я волосся, нігтів, нервової, видільної та кровотворної систем.

Мало натрію

Завдяки цій особливості продукт усуває набряки – так само, як при дотриманні безсольової дієти.

Боротьба з гіпертонією

Частування ефективно знижує тиск. Воно зміцнює серцево-судинну систему.

Нейтральний смак

Завдяки цій особливості продукт можна додавати в салати, використовувати як соус – він не переб’є смак інших інгредієнтів.

Наприклад, грецький йогурт стане відмінною заправкою для супу, перетвориться в основу вершкового соусу, стане топінгом до печеної картоплі, маринадом для риби або м’яса, заправкою для мюслі або пластівців.

Поліпшення якості шкіри

А крім цього-гарний настрій, бадьорість і міцне здоров’я на довгі роки.