Суп «Затируха»: всім знайома звістка з дитинства

Якщо хочете ненадовго повернутися в дитинство, то потрібно всього лише приготувати всім знайомий суп «Затируха». Пам’ятаєте, як часто його давали в садочку на обід?

Правда, їду в цьому дитячому закладі я не любила. Але у бабусину затируху – обожнювала. Так чому б не приготувати цей суп самим? Смачне перше блюдо готується дуже просто і швидко. Вам знадобиться мінімум інгредієнтів, що зовсім не зіпсує смак. Невелика порада: замість бульйону можна використовувати і звичайну воду. Але це за умови, що ви будете додавати м’ясо. Якщо ж ви готуєте без м’яса, то обов’язково потрібно використовувати бульйон.

Необхідні інгредієнти

  • 5 картоплин;
  • 1 морквина;
  • невелика цибулина;
  • рослинна олія;
  • трохи більше половини склянки борошна;
  • куряче філе;
  • м’ясний бульйон;
  • сіль і перець – за смаком.

Як приготувати суп «Затируха» в домашніх умовах

  • У каструлю наливаємо олію і чекаємо, поки воно прогріється.
  • Ріжемо очищений від лушпиння цибулю маленькими кубиками.
  • Трьом чисту моркву на крупній тертці.
  • Картопля очищаємо, промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками.
  • У розігріте масло кладемо цибулю і обсмажуємо його до прозорості.
  • Потім відправляємо в каструлю до цибулі моркву.
  • Нарізаємо м’ясо на порційні шматочки, невеликими кубиками (м’ясо можна брати будь-яку).
  • М’ясо відправляємо в каструлю і обсмажуємо його з овочами приблизно 3 хвилини.
  • Після обжарювання м’яса відправляємо в каструлю картоплю і обсмажуємо ще 3 хвилини.
  • Заливаємо все бульйоном: м’ясним або овочевим.
  • Вогонь максимальний. Чекаємо, поки бульйон закипить, закриваємо каструлю кришкою і прибираємо вогонь до мінімуму. Варимо 20 хвилин.
  • Готуємо затируху. У тарілку висипаємо борошно пшеничне.
  • У борошно додаємо куряче яйце, солимо і перетираємо пальцями. Затируху не можна надовго залишати на тарілці, так як вона може злипнутися.
  • Після того, як пройде потрібний час, отриману суміш відправляємо в бульйон.
  • Трохи додаємо вогню і гарненько все перемішуємо.
  • Доводимо суп до кипіння, солимо, перчимо за смаком.
  • Після приготування даємо супу трохи настоятися, і можна приступати до їжі. У моїй родині його люблять зі сметанкою і домашнім хлібом: пальчики оближеш.
  • Як же, виявляється, просто: повернути дитинство назад. Приготуйте суп «Затируха» і для своїх діток. Нехай вони запам’ятають цей приголомшливий смак надовго. Ще більше рецептів ви зможете знайти на нашому сайті. Заходьте: побачите багато корисного і цікавого.

    Суп «Затируха»:  всем знакомая весточка из детства

    Приємного всім апетиту.