Печиво «Хвилинка» з повидлом: швидка випічка до чаю

Солодка випічка з повидлом завжди сприймається на «ура»: варто лише згадати смачне печиво, яке давали нам в садочку.

Так чому б самим не спробувати приготувати таке ласощі? Печиво «Хвилинка» з повидлом, зроблене за цим рецептом, не відрізнити від магазинного аналога. Воно виходить солодким, апетитним, красивим і дуже смачним. Тісто ніжне і м’яке. Готується випічка просто і легко: навіть замісити тісто не складе праці. Солодке ласощі можна подати на стіл до вечірнього чаювання, а можна і гостей їм порадувати: всі залишаться задоволені.

Необхідні інгредієнти

  • 350 грам пшеничного борошна;
  • 120 грам вершкового масла;
  • 100 грам сметани;
  • 50 грам цукру;
  • 1 яйце;
  • ½ Чайної ложки соди;
  • ¼ Чайної ложки солі;
  • повидло для начинки.

Як приготувати печиво «Хвилинка» з повидлом

  • В окрему миску просіваємо борошно пшеничне.
  • Шматочок вершкового охолодженого масла спочатку обвалюємо в борошні, а потім тремо на крупній тертці.
  • Масло змішуємо з борошном і перетираємо руками в крихту.
  • В окрему миску розбиваємо куряче яйце.
  • До яйця додаємо сметану (у мене густа, не кисла домашня сметани) і цукровий пісок (за смаком, але його можна і не додавати).
  • Яйце зі всім вмістом розмішуємо віночком до утворення білої піни.
  • В яєчну суміш додаємо сіль і соду, попередньо погашену оцтом.
  • Рідку суміш вливаємо в борошно і замішуємо тісто: спочатку ложкою.
  • Потім перекладаємо тісто на стіл, посипаний борошном, і продовжуємо вимішувати руками.
  • Готове тісто ділимо на 2 частини і розкачуємо кожну в тонкий прямокутний корж. Товщина коржа повинна бути 3-4 міліметра.
  • Коржі розрізаємо на невеликі квадратики: розміром приблизно 5 на 5 сантиметрів.
  • У центр кожного квадратика викладаємо повидло.
  • Рада. Замість повидла можна використовувати густий джем (дуже смачно з апельсиновим джемом).
  • Квадратики скручуємо протилежними кінцями один до одного.
  • Деко для запікання змащуємо рослинним маслом (або спеціальної антипригарній емульсією) і перекладаємо на нього заготовки.
  • Ставимо запікатися печиво в духовку: на 10-15 хвилин при 180 градусах.
  • Печиво «Хвилинка» з повидлом виходить дуже смачним і ніжним. Солодкість ви можете регулювати самі, додаючи або не додаючи цукор в тісто. Повидло надає печінкою додатковий пікантний смак. Ви будете в захваті від результату: перевірено! Заходьте на наш сайт і зберігайте собі рецепти смачних страв.

    Печенье «Минутка» с повидлом: быстрая выпечка к чаю

    Приємного всім чаювання і відмінного настрою.