Ніжне печиво «Бармак»: ласощі до чаю на швидку руку

Якщо вам нема чого подати на стіл до чаю, спечіть печиво «Бармак».

На смак воно виходить дивовижним: тісто ніжне, з хрусткою скоринкою і дуже смачна горіхова начинка. Готується печиво досить швидко і просто: всього 30 хвилин. Результат ж вражає уяву: обов’язково спробуйте. Плюси цієї випічки в тому, що тісто будемо робити без соди і дріжджів, але від цього воно не менш смачне.

Необхідні інгредієнти

для начинки

  • 100 грам волоських горіхів;
  • 100 грам цукру;
  • 1 столова ложка води.

для тіста

  • 20 грам вершкового масла;
  • 150 грам сметани;
  • 1/3 чайної ложки солі;
  • 230 – 250 грам борошна.

Як приготувати ніжне печиво «Бармак» до чаю

  • Спочатку зробимо начинку. Ставимо сковороду на плиту і розігріваємо її.
  • Висипаємо волоські горіхи і підсушуємо їх кілька хвилин: 10 хвилин буде достатньо. До речі, це можна зробити і в духовці.
  • Підсушені горіхи подрібнюємо в блендері в крихту (або перекладаємо в пакет і проходимся качалкою).
  • В окрему миску висипаємо цукор і заливаємо його однією столовою ложкою води. Все перемішуємо.
  • До цукру відправляємо мелені горіхи, і все перемішуємо.
  • Готуємо тісто. Розтоплюємо вершкове масло будь-яким зручним способом.
  • До розтопленого олії додаємо сіль і сметану. Все добре перемішуємо.
  • Поступово в суміш просіваємо борошно пшеничне.
  • Замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками. Воно має бути еластичним.
  • Тісто розгортаємо в джгут, і ріжемо його на невеликі шматочки. Кожен шматочок має важити приблизно 20 грам.
  • Скачуємо їх у кульку, потім формуємо коржі: діаметром приблизно 10 сантиметрів.
  • У центр кожного коржика викладаємо по 1 чайній ложці начинки, краї залишаємо вільними.
  • Корж скручуємо в трубочку.
  • Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо на неї наші заготовки.
  • Печиво запікаємо в духовці 15-20 хвилин при 200 градусах до утворення легкої рум’яності.
  • Печиво «Бармак» виходить рум’яним, ніжним, смачним. Перед подачею на стіл можна посипати цукровою пудрою. Ця випічка порадує вас простотою приготування і незвичайним смаком. Ласощі чудово підійде і для святкового меню: всі гості будуть в захваті. Заходьте на наш сайт і зберігайте собі цікаві рецепти.

    Нежное печенье «Бармак»: лакомство к чаю на скорую руку

    Приємного чаювання.