Пісочне печиво з повидлом

Песочное печенье с повидломПісочне печиво з повидлом може мати будь-яку форму.

  • Кількість порцій: 15
  • Час підготовки: 50 хвилин
  • Час приготування: 20 хвилин

Рецепт пісочного печива з повидлом з чорної смородини

В якості начинки можна вибрати варення за смаком. З пісочним тістом однаково добре поєднуються кисле й солодке повидло. Вибирайте брусничний, абрикосовий джем або повидло з чорної смородини.

Готуйте печиво наступним чином:

  • Збийте яйця з цукром. Масло розтопіть, охолодіть і влийте до яєць. У сметану додайте соду, сіль, борошно. Все змішайте.
  • Приготоване тісто розділіть на 2 частини. Кожну скачайте в кулю, загорніть в плівку і приберіть в морозильник.
  • Через 25 хв розкачайте перший кульку і покладіть тісто на деко. Викладіть на нього повидло. Другий шар дістаньте з морозилки і натріть його на крупній тертці зверху начинки. Отщипывайте невеликі шматки тіста, щоб воно не розморозилося в руці.
  • Духовку розігрійте до 190 С. Випікайте печиво 40-45 хв.
  • Готове печиво розріжте на квадрати або ромби.

    Пісочне печиво з повидлом у вигляді квітки

    Для цього печива підготуйте наступні інгредієнти:

    • борошно – 400 г;
    • маргарин – 250 г;
    • повидло – 230 г;
    • яйце – 1 шт;
    • цукор – 2 ст. л;
    • вода – 50 мл;
    • сіль – ½ ч. л.;
    • цукрова пудра.

    Маргарин можна замінити вершковим маслом.

    Приступайте до приготування печива:

  • У глибоку ємність висипте сіль і цукор і перемішайте. Маргарин розімніть в мікрохвильовці і потім вилийте в ємність з цукром і сіллю. Вбийте яйце. Підігрійте воду і додайте до попередніх інгредієнтів.
  • Поступово додайте борошно і ретельно перемішуйте. Отримані тісто накрийте плівкою і залиште в холодильнику на 1 ч.
  • Тісто розкачайте і наріжте на квадрати зі стороною 15 див. Ножем на відстані 1 см від кожного кута зробіть надріз у вигляді прямого кута. В середину тіста викладіть повидло. З’єднайте протилежні краю квадрата, щоб вийшов квітка. Присипте печиво цукром.
  • Деко застеліть папером або фольгою і викладіть печиво. Духовку розігрійте до 180-200 С і випікайте вироби 15-20 хв.
  • Остигле печиво присипте цукровою пудрою.

    Тісто можна також розрізати на довгі трикутники і викласти начинку на їх підставу. Потім поверніть трикутник рулетом, починаючи з широкого підстави. У результаті вийдуть трубочки з повидлом всередині.

    Не менш ефектним виходить печиво круглої форми, в середину якого викладена начинка. Щоб повидло не випливало, злегка підніміть бортики у вироби або зробіть в середині невелике поглиблення.

    Вибирайте рецепт, який припав вам до смаку, і радуйте своїх близьких.

    :