Ароматне французьке печиво «Мадлен»

Ароматное французское печенье «Мадлен»Печиво мадлен рецепт

  • Кількість порцій: 6
  • Час приготування: 1 хвилина

Класичний рецепт печива Мадлен

Цей традиційний рецепт допоможе вам приготувати те саме печиво Мадлен, яке продається в магазинах і подається в кафе. Намагайтеся чітко дотримуватися рецептури і використовувати задану кількість інгредієнтів. У цьому рецепті кожен нюанс має значення.

• 100 г борошна;

• 100 г вершкового масла;

• 120 г цукрової пудри;

• 2 курячих яйця;

• 1/3 середнього лимона;

• 3 г розпушувача для тіста.

Поставте топитися масло на водяній бані. В цей час просійте борошно через дрібне сито і змішайте її з розпушувачем. В окремій мисці яйця збийте з цукровою пудрою. Працюйте міксером довго, близько 5 хв. Яйця повинні придбати білий колір. З третини лимона зніміть цедру. У збиті яйця акуратно введіть масло, просіяне борошно, лимонну цедру.

Для випікання використовуйте спеціальні формочки для Мадлен або звичайні форми для кексів. Заповніть ємності тістом на 2/3 і поставте їх у духовку, нагріту до 220 °С. Випікайте печиво 5 хв., потім зменшіть температуру духовки до 200 °С і печіть ще 5-10 хв. до готовності.

Печиво Мадлен з зеленим чаєм

У цьому рецепті використовується особливий сорт чаю матчу. Це зелений японський чай, який продається у вигляді порошку. По-перше, він володіє приємним солодкуватим присмаком і вираженим ароматом. По-друге, колір матчу – яскраво-зелений. Завдяки цьому і печиво придбає красивий смарагдовий відтінок. Таким десертом ви дійсно зможете здивувати кого завгодно.

• 75 г борошна;

• 50 г цукру;

• 1 куряче яйце;

• 60 г вершкового масла;

• 1 щіпка чаю матчу.

У мисці збийте міксером яйця з цукром, щоб вийшла густа піна. Введіть у цю масу просіяне борошно і акуратно вимішайте до однорідності. Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Змішайте його з чаєм і влийте суміш з борошна і яйця. Готове тісто розлийте по формах і печіть 10-12 хв. при температурі 200 °С. Пам’ятайте, що печиво слід дістати з форми, поки воно не охололо.

Незалежно від того, який рецепт ви оберете, ви отримаєте дуже смачний десерт до чаю або кави. Якщо слідувати всім інструкціям, печиво вийде ароматним і ніжним, ідеальним для частування гостей.