Печиво з арахісової борошна
- Кількість порцій: 4
- Час приготування: 60 хвилин
Арахісове печиво, рецепт «Вкусняшка»
Цей рецепт – основа, на базі якої потім можна приготувати різні варіації смачного ласощі.
Інгредієнти:
– горіхи, арахіс нечищене (без шкірки) – 1 склянка;
– борошно пшеничне – близько 300 м;
– вершкове масло або маргарин для випічки – 100 г;
– цукор – близько 100 м;
– яйце – 1 шт.;
– сіль – на кінчику ч. л.;
– сода – 0.5 ч. л.
Якщо ви купите арахіс вже підсолений, то сіль з рецептури слід виключити.
Яйце розбиваємо в миску, кладемо туди ж цукор і розм’якшене масло. Все добре збиваємо вінчиком або в блендері. Гасимо соду окропом. Для початківців господарок пояснюємо: кладемо необхідну кількість соди в невелику ємність, наприклад, в кружку. І заливаємо її такою ж кількістю окропу. Сода трохи спіниться і осяде. Додаємо гашену соду і сіль в тісто, перемішуємо. Засипаємо половину борошна і знову заважаємо.
Тепер будемо готувати арахіс. В якому вигляді він буде в печиво, це залежить від вашого смаку. Варіант №1: арахісова борошно. Для цього подрібнюємо горіхи в блендері. Варіант №2: подрібнений арахіс. У цьому випадку висипаємо горіхи на чисте кухонний рушник, загортаємо і весело стукаємо по ньому качалкою або молотком для відбивання м’яса.
Після цього засипаємо підготовлений арахіс в тісто і добре перемішуємо. Якщо здається, що маса вийшла трохи рідкуватий, то потроху додаємо борошно. Готове тісто повинно бути рихлою і м’якої консистенції. Його можна поставити в холодильник на пару годин, а можна відразу приступати до фінального дії.
Духовку розігріваємо до 180°. Якщо деко з антипригарним покриттям, то його не потрібно змащувати або чимось покривати. З тіста формуємо невеличкі кульки, обвалюємо в залишилася борошні і викладаємо на деко. Час випікання – близько 20 хв. Готовність можна визначити візуально: печиво має підрум’янитися.
Арахісове печиво «Ласунка»
Це ласощі відрізняється привабливим зовнішнім виглядом і більш солодким смаком. Для його приготування випікаємо печиво за попереднім рецептом.
Потім готуємо шоколадну глазур. Для цього необхідно взяти плитку молочного або гіркого шоколаду. Вибір залежить від ваших уподобань. Шоколад ламаємо на дрібні шматочки і складаємо в невелику каструльку або велику емальовану кружку. Розтоплюємо на водяній бані до рідкого стану.
Тепер беремо приготоване раніше печиво і маку кожне до половини в розплавлений шоколад. Викладаємо печиво на пергамент і ставимо в холодильник до застигання.
Приготувати арахісове печиво, фото якого ви бачите на цій сторінці, швидко і досить просто. Впоратися з цим зможе навіть починаюча господиня.