Шоколадне печиво з крихтою: порадуйте сім’ю смачним десертом

Чим можна порадувати своїх домочадців ввечері? Звичайно ж, чим-небудь смачним.

А ось і рецепт підходящий: шоколадне печиво з крихтою. Напевно, всі знають це простий рецепт, однак готують з задоволенням. Десерт виходить смачним і дуже ніжним. Печиво підійде як для вечірнього чаювання, так і для подачі в якості десерту на святковий стіл. Повірте, всі гості будуть задоволені.

Необхідні інгредієнти

  • 180 грам вершкового масла;
  • 200 грам цукру;
  • 2 столові ложки сметани;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 3 столові ложки (приблизно 40 грам) какао порошку;
  • 360 грам пшеничного борошна;
  • 1/3 чайної ложки солі.

для начинки

  • 500 грам сиру;
  • 100 грам цукру;
  • пакетик ваніліну;
  • 1 яйце.

Як приготувати шоколадне печиво з крихтою на десерт

  • Розтоплюємо вершкове масло будь-яким зручним способом. Його також можна замінити вершковим маргарином.
  • Додаємо в охолоджене масло, сметану і 1/3 чайної ложки солі.
  • Туди ж висипаємо цукор, какао порошок і чайну ложку розпушувача.
  • Рада. Розпушувач зовсім не обов’язково купувати в магазині: його можна зробити самим, про запас.
  • Збиваємо суміш міксером пару хвилин: до однорідного стану.
  • У збиту суміш просіваємо пшеничне борошно і замішуємо тісто.
  • Тісто кладемо в поліетиленовий пакетик, прибираємо на 1,5-2 години в морозильну камеру.
  • Самі в цей час зробимо начинку. Висипаємо В миску сир: будь жирності і консистенції.
  • У сир додаємо яйце, висипаємо цукор і пакетик ваніліну (це за бажанням, але смак і аромат будуть більш насиченим).
  • Перемішуємо сирну суміш блендером до стану однорідної пасти.
  • Дістаємо з морозильної камери тісто і розрізаємо його на дві частини.
  • Деко для запікання застеляємо пергаментом.
  • На крупній тертці, відразу на пергамент, трьом одну частину тіста. Розрівнюємо його.
  • Наверх викладаємо сирний шар і теж розрівнюємо.
  • На сирну начинку натираємо на крупній тертці другу частину тіста, розподіляємо рівномірно.
  • Пиріг ставимо запікатися в духовку: на 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.
  • Готовий корж дістаємо з духовки, нарізаємо на шматочки (печиво) і подаємо до столу.
  • Дуже смачне шоколадне печиво з крихтою потрібно подавати до чаю в теплому вигляді. Хрустка крихта, ніжна сирна начинка – це не просто десерт, а справжня смакота. Встояти перед такою випічкою неможливо: розлітається в одну мить, навіть не помітите. Ще більше рецептів на будь-який смак і гаманець ви зможете знайти на нашому сайті.

    Шоколадное печенье с крошкой: порадуйте семью вкусным десертом

    Приємного всім чаювання.