Яблучні скони: трикутне печиво на швидку руку

Яблучні скони – так називається трикутне печиво на швидку руку, досить-таки оригінальна випічка.

Кажуть, що рецепт прийшов до нас з Америки, але стверджувати не беруся. Блюдо просте в приготуванні, з доступних інгредієнтів. На смак – щось середнє між печивом і булочками. Спочатку випікаємо в формі круглий пиріг з кефіру тіста: відразу розрізаємо на трикутники. Подаємо до чаю і насолоджуємося: смакота – неймовірна. Робила таке печиво на святковий стіл: розлетілося в один момент.

Що нам знадобиться

  • 450 грам борошна;
  • 100 грам тростинного цукру;
  • 120 грам масла вершкового (замороженого);
  • 180 грам кефіру;
  • 1 яйце;
  • чверть чайної ложки харчової соди;
  • 10 грам розпушувача;
  • щіпка солі;
  • 2 яблука;
  • 100 грам родзинок;
  • 1 чайна ложка кориці;
  • щіпка мускатного горіха;
  • щіпка кардамону.

Як приготувати трикутне печиво на швидку руку

 

  • Яблука очищаємо від шкірки, видаляємо серцевину, нарізаємо невеликими кубиками.
  • Відразу перекладаємо в миску, поливаємо лимонним соком і перемішуємо.
  • Тепер займемося тестом. Просіваємо пшеничне борошно, змішану з розпушувачем, в глибоку посуд.
  • Додаємо соду, цукор, сіль, все спеції. Добре перемішуємо.
  • На крупній тертці прямо в борошно натираємо заморожене вершкове масло, попередньо обвалявши його в борошні.
  • Перетираємо руками всю суміш в крихту.
  • У борошні робимо невелике заглиблення: вливаємо туди кефір і вбиваємо яйце.
  • Починаємо замішувати тісто. Тільки замішуємо швидко: якщо тісто вимішувати довго, воно вийде жорстким.
  • Додаємо в тісто порізані яблука і промитий ізюм (не треба замочувати). Все добре перемішуємо.
  • Деко застеляємо або папером для запікання, або силіконовим килимком.
  • Викладаємо на нього готове тісто рукою і розминаємо в коржик. Надаємо необхідну форму. Товщина коржа повинна бути приблизно 2,5 сантиметра.
  • Скребок для тіста корж розрізаємо на трикутники.
  • Розрізану корж відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.

Таке смачне і незвичайне трикутне печиво з яблуками у нас вийшло. Процес приготування не складе труднощів навіть у початківців кулінарів. Якщо ви не любите родзинки, можна не додавати. Рецепти інших смачних пирогів шукайте на нашому сайті.

Яблочные сконы: треугольное печенье на скорую руку

Приємного всім апетиту.