Солона ікра коропа або сома

Якщо вам попалася ікра в одній з цих рибок, то вам дуже пощастило. Адже з неї ви можете приготувати справжній делікатес. Таку ікру можна подавати вранці, намазавши на шматочок хліба з маслом. І ми впевнені, що ваші близькі будуть від неї в захваті!

Необхідні продукти для приготування ікри коропа (сома)

  • 600 грам ікри
  • 2 столові ложки солі
  • 1 літр води

Починаємо приготування ікри коропа (сома)

  • Спочатку очищаємо ікру від плівок. Для цього беремо тертці натираємо на неї ікру в невелику миску.
  • Приготуємо розсіл. У невелику каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо його до кипіння і проварюємо 2 хвилини.
  • Отриманий розсіл, постійно помішуючи, додаємо в ікру. У такому вигляді залишаємо на 10 хвилин.
  • Далі беремо друшляк і ставимо його в глибоку миску. Зверху викладаємо марлю в 4-5 шарів і виливаємо підготовлену ікру. Добре проціджуємо її до тих пір, поки повністю не позбудемося від зайвої вологи.
  • Готової ікрі даємо повністю охолонути і подаємо до столу.
  • Спробуйте намазати таку ікру на свіжоспечений пшеничний хліб з зеленню і часником. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Бутерброд з ікрою-краще блюдо до сніданку. Така ікра містить багато корисних вітамінів і мінералів, допомагає зміцнити імунітет і просто дуже смачна. Ваші домочадці будуть від неї в захваті! До того ж її можна і на святковий стіл поставити!

    Соленая икра карпа или сома

    Приємного апетиту!