З цієї статті ви дізнаєтеся багато цікавого про ікру.
Користь
Делікатес, який зазвичай вживають з хлібом, а також додають в різні закуски:
- сприяє роботі мозку;
- сприяє повноцінній роботі серцево-судинної системи;
- зміцнює імунітет і зір;
- рекомендований до вживання вагітним.
Його набір активних речовин унікальний:
- фолієва кислота;
- фосфор і калій;
- йод, який легко засвоюється організмом;
- залізо;
- вітаміни А, Е і D;
- цінні жирні кислоти.
Ікра поставляє організму білок, який можна порівняти з м’ясним, він легко засвоюється.
Кому не можна
Ласощі протипоказано страждають від набряків, ішемічної хвороби серця, атеросклерозу: в ньому багато солі.
Сорт
Зазвичай делікатес ділиться на 3 сорти – за типом виловлювання і сімейства риб.
Червоний
Продукт дають лососеві: кета, чавича, окраєць, сьомга.
Чорна
З осетрових-білуги, стерляді, севрюги.
Важливо! Найдорожчий делікатес на планеті – »біла чорна”. Він золотистого кольору. Отримують його від дорослих риб і альбіносів.
Чорна ікра ділиться на:
- зернисту (інакше баночну);
- паюсную (у вигляді пресованих зерен);
- ястичную (представлені зерна з сполучною тканиною);
- бочкову (без жилок і плівок).
Частикова (жовта, біла)
Будь-якої риби не з сімейства лососевих або осетрових. Може бути:
- крупночастіковой – від судака або щуки;
- мелкочастіковой-від чехоні і карася.
Чорний делікатес: види
- Белужья: найцінніша і дорога на планеті ікра. Має приємний горіховий присмак. Ціна – до 7 тисяч євро за 1 кг.
- Осетрова: має йодований смак, коштує дешевше белужьей. Цінується за малосольність.
- Севрюжья: елітна, з великою кількістю жирів.
- Стерляжья: з яскравим морським смаком і рибним післясмаком.
- Калужья: смак з горіховим відтінком, жирна і калорійна.
Червоний делікатес: види
- Горбуші: приємний універсальний смак-ось за що цінується ласощі.
- Кети: сама жирна червона ікра. Смак маслянистий.
- Кижуча: має унікальний склад корисних речовин, але гірчить.
- Нерки: з вираженим рибним смаком, тому не широко представлена в Росії.
- Форелі: гірчить і вельми солона, але відмінно поєднується з кисломолочними продуктами.
Частиковий делікатес: види
- Щуча: недорога і популярна, необхідна тим, у кого знижений гемоглобін.
- Минтая: низькокалорійна і насичена мікроелементами.
- Тріски: смак такий же, як у благородних видів. Йде в салати і закуски.
- Мойви: має різкий смак, зазвичай змішується з маслами і спеціями.
- Судака: ікра водянистої консистенції і рожевого кольору. Коштує недорого, тому на неї є попит.
- Ляща: золотиста з дрібними ікринками. Смажать її у вигляді оладок.
- Летючої риби: як правило, зустрічається в суші або ролах, а не в чистому вигляді. Дієтичне частування: в ній мало калорій і багато білка.