Така різна ікра

З цієї статті ви дізнаєтеся багато цікавого про ікру.


Такая разная икра

Користь

Делікатес, який зазвичай вживають з хлібом, а також додають в різні закуски:

  • сприяє роботі мозку;
  • сприяє повноцінній роботі серцево-судинної системи;
  • зміцнює імунітет і зір;
  • рекомендований до вживання вагітним.

Його набір активних речовин унікальний:

  • фолієва кислота;
  • фосфор і калій;
  • йод, який легко засвоюється організмом;
  • залізо;
  • вітаміни А, Е і D;
  • цінні жирні кислоти.

Ікра поставляє організму білок, який можна порівняти з м’ясним, він легко засвоюється.

Кому не можна

Ласощі протипоказано страждають від набряків, ішемічної хвороби серця, атеросклерозу: в ньому багато солі.

Сорт

Зазвичай делікатес ділиться на 3 сорти – за типом виловлювання і сімейства риб.

Червоний

Продукт дають лососеві: кета, чавича, окраєць, сьомга.

Чорна

З осетрових-білуги, стерляді, севрюги.

Важливо! Найдорожчий делікатес на планеті – »біла чорна”. Він золотистого кольору. Отримують його від дорослих риб і альбіносів.

Чорна ікра ділиться на:

  • зернисту (інакше баночну);
  • паюсную (у вигляді пресованих зерен);
  • ястичную (представлені зерна з сполучною тканиною);
  • бочкову (без жилок і плівок).

Частикова (жовта, біла)

Будь-якої риби не з сімейства лососевих або осетрових. Може бути:

  • крупночастіковой – від судака або щуки;
  • мелкочастіковой-від чехоні і карася.

Чорний делікатес: види

  • Белужья: найцінніша і дорога на планеті ікра. Має приємний горіховий присмак. Ціна – до 7 тисяч євро за 1 кг.
  • Осетрова: має йодований смак, коштує дешевше белужьей. Цінується за малосольність.
  • Севрюжья: елітна, з великою кількістю жирів.
  • Стерляжья: з яскравим морським смаком і рибним післясмаком.
  • Калужья: смак з горіховим відтінком, жирна і калорійна.

Червоний делікатес: види

  • Горбуші: приємний універсальний смак-ось за що цінується ласощі.
  • Кети: сама жирна червона ікра. Смак маслянистий.
  • Кижуча: має унікальний склад корисних речовин, але гірчить.
  • Нерки: з вираженим рибним смаком, тому не широко представлена в Росії.
  • Форелі: гірчить і вельми солона, але відмінно поєднується з кисломолочними продуктами.

Частиковий делікатес: види

  • Щуча: недорога і популярна, необхідна тим, у кого знижений гемоглобін.
  • Минтая: низькокалорійна і насичена мікроелементами.
  • Тріски: смак такий же, як у благородних видів. Йде в салати і закуски.
  • Мойви: має різкий смак, зазвичай змішується з маслами і спеціями.
  • Судака: ікра водянистої консистенції і рожевого кольору. Коштує недорого, тому на неї є попит.
  • Ляща: золотиста з дрібними ікринками. Смажать її у вигляді оладок.
  • Летючої риби: як правило, зустрічається в суші або ролах, а не в чистому вигляді. Дієтичне частування: в ній мало калорій і багато білка.