Морські делікатеси французької кухні

Тривалість життя людей у Франції дуже висока, тому що жителі цієї країни харчуються по-середземноморськи. Повних людей у Франції мало. Секрет довголіття і здоров’я французів полягає в тому, що вони вживають в їжу рибу і морепродукти.


                                    Морские деликатесы французской кухни

Дари моря французи особливо люблять, а новорічний стіл у них традиційно включає лангустів, морські гребінці і устриці. Таке харчування властиво жителям країни не тільки в святковий час. Французи охоче вживають як морську, так і річкову рибу, але до морепродуктів у них особливе ставлення.

Морський гребінець

Білок, який міститься в морських гребінцях, низькокалорійний, а засвоєння його відбувається легко. Продукт багатий поліненасиченими кислотами і вітамінами групи В, а також усіма відомими мікроелементами. Він сприяє поліпшенню зору, позитивно впливає на головний мозок.

Мідія

Містять повноцінний білок і корисні жири, а також вітаміни і кислоти омега-3. Багаті кобальтом і цинком. Якщо вживати мідії регулярно, вони принесуть користь серцю, судинам та імунній системі. Крім того, вони є прекрасним профілактичним засобом проти раку.

Креветка

Креветки містять вітамін В12, а також кальцій та інші корисні мікроелементи (сірку, калій тощо). Вони багаті астакантином: це антиоксидант природного походження, який активно бореться з процесами старіння всередині клітин. Завдяки м’ясу креветок шкіра, волосся і нігті завжди знаходяться в кращому стані. Креветки-відповідний морепродукт для дітей.

Краб

М’ясо крабів вважається дієтичним, його дуже легко готувати. Білок, що міститься в ньому, легко засвоюється, а жиру в крабовому м’ясі і зовсім немає. Воно містить всі необхідні мікроелементи-починаючи від цинку і закінчуючи йодом, а також вітаміни. Якщо постійно вживати крабове м’ясо, можна легко позбутися від проблем з травленням.