Гранат протипоказаний гіпотонікам і вагітним жінкам.
Люди, схильні до зниженого артеріального тиску, повинні обмежити вживання цього фрукта з тієї причини, що він розріджує кров.
Тим, хто страждає від підвищеного артеріального тиску, гранат, навпаки, буде корисний.
Вкрай обережно слід вживати плоди граната і вагітним жінкам.
Кісточки граната сильно пошкоджують слизову шлунка, тому його не варто вживати тим, хто страждає від хвороб шлунка.
Гранат насичений дубильними речовинами, що уповільнюють проходження їжі, тому при хронічних запорах також не варто налягати на даний фрукт.
Якщо протипоказання до вживання граната відсутні, то в день цілком можна з’їдати по одному плоду.
Гранат не дарма називають “вітамінною бомбою” – в ньому містяться вітаміни C, B6, B12, фолієва кислота, калій, магній, кальцій та інші корисні мікроелементи.
У період пандемії коронавірусу гранат допоможе підвищити імунітет.
Фото: Pixabay