Продукти для здоров’я серця

Серце-неймовірно потужна, постійно скорочується м’яз, яка б’ється більше ста тисяч разів на добу. Воно забезпечує циркуляцію крові по мережі кровоносних судин і постачає кожну клітину тіла життєво важливим киснем і поживними речовинами.


                                    Продукты для здоровья сердца

Вживання корисних і при цьому простих продуктів щодня здатне зберегти здоров’я цього органу. Додаючи їх в свій раціон харчування, можна забути про проблеми з серцем і продовжити життя.

Вівсянка

Вівсяні пластівці зменшують ризик розвитку ішемічної хвороби серця, завдяки наявності клітковини, фосфору, тіаміну, магнію і цинку. Цілий овес містить багато клітковини, калію, магнію, омеги 3, корисних для роботи серця.

Вівсяну кашу можна приправляти різними ягодами. Вміщені в них кверцетин, антоціаніни, фолієва кислота і вітамін З, будуть корисні для судин.

Фрукт

Для серця корисні всі фрукти, але деякі з займають особливе місце в списку. 

Цитрусові

Великий вміст фолієвої кислоти в цитрусових робить судини еластичними, а ідеальне поєднання калію і магнію перешкоджає підвищенню тиску.

Папайя

Вітаміни папайї здатні запобігти атеросклерозу і регулюють гормони стресу.

Гранат

Лікувальні властивості граната відомі вже кілька тисячоліть, завдяки наявності в ньому пунікалагіна. Ця речовина нейтралізує вільні радикали і перешкоджає утворенню холестеринових бляшок.

Авокадо

Калій, що міститься в плодах авокадо рекомендований людям з підвищеним артеріальним тиском. Він підвищує стійкість організму до стресів, нормалізує водно-сольовий баланс, сприяючи тим самим правильній роботі серця.


                                    Продукты для здоровья сердца

Риба

Жирна риба, така як лосось, тунець або скумбрія, містить кислоти омега-3. Ця речовина значно знижує ризик виникнення серцевого нападу. Дослідження показують, що люди, які вживають рибу, в два рази рідше страждають порушеннями серцевого ритму і рідше схильні до розвитку ішемічної хвороби серця.

Бобові

Горох, боби, нут не містять небезпечного холестерину і в них багато білка. Білок-це важливий будівельний матеріал судинних тканин.

Тофу

Соєві продукти, такі як тофу, багаті ізофлавоноїдами. Вживання їх хоча б раз на тиждень, знижує ймовірність серцевих захворювань.

Рис

Коричневий рис містить селен і магній, який запобігають накопиченню холестерину в артеріях.

Горіх

Волоські горіхи покращують ліпідний профіль, знижують рівень холестерину і кров’яний тиск. 

У мигдалі багато кількість клітковини, кальцію і вітамінів. Заміна звичайного перекусу волоськими та мигдальними горіхами-чудовий спосіб захистити своє серце.

Шоколад

Темний шоколад багатий флаванолами, що містяться в какао. Вони допомагають зберігати еластичність кровоносних судин.

Чим вище вміст какао в продукті, тим більше в ньому корисних речовин для серцево-судинної системи. Гіркий шоколад в помірних кількостях благотворно впливає на здоров’я судин і серця.

Зелений чай

Регулярне споживання зеленого чаю, допоможе зміцнити серце, завдяки активним компонентам в його складі. Напій нормалізує артеріальний тиск і знижує холестерин.


                                    Продукты для здоровья сердца

Льон

Лляне насіння вирощували ще за тисячі років тому. І до цього дня цей продукт, вважається альтернативним джерелом омега-3 кислот. Насіння льону містять лігнани, які мають антиоксидантні властивості. Розчинні і нерозчинні харчові волокна в складі покращують обмін речовин, допомагають спалювати жири. Зменшення жирової тканини сприятливо впливає на роботу серця.

Тахіні

Тахіні, паста з кунжуту, надзвичайно корисна для серця, так як містять клітковину, вітаміни, йод, фосфор, кальцій – і це не повний список речовин, необхідних для нормальної роботи органу.

Червоне вино

Сухе червоне вино-потужний антиоксидант. Поліфеноли, ресвератол і кверцетин, що містяться в напої, мають кардіозахисні властивості. Дослідження підтверджують захисну роль помірного споживання червоного вина при судинних захворюваннях. Флавоноїди зміцнюють судини і знижують ризик утворення тромбів.

Овочі

Овочі-це джерело великої кількості вітамінів і мінералів. У них мало калорій і багато харчових волокон.

Броколі

Приготована на пару капуста брокколі зменшує пошкодження міокарда через що входить до її складу сульфорафана – органічної сполуки, що володіє позитивними ефектами, включаючи протираковий. Сульфорафан стимулює утворення білка тіоредоксину, який відіграє важливу роль у процесах кровообігу.

Дика спаржа

Кумарини, що містяться в спаржі, зміцнюють стінки судин. Вони борються з утворенням тромбів, помірно розріджуючи кров. Інша речовина, аспарагін-знижує артеріальний тиск. 

Червоно-жовті овочі

Гарбуз акорн, томати і болгарський перець допомагають підтримувати і стимулювати серцево-судинну систему, завдяки високому вмісту вітамінів антиоксидантів. Каротиноїди, Лікопін в помідорах поставляють поживні речовини в стінки судин. А невелика кількість алкалоїду капсаїцину в болгарському перці, знижує рівень холестерину.

Часник

Помірне додавання в свій раціон часнику не тільки покращує смакові якості страви, але і допомагає роботі органу. Аліцини часнику, вступають в реакцію з червоними кров’яними тільцями і утворюють сірководень, що знижує тиск.


                                    Продукты для здоровья сердца                                 

Буряк

У буряках містяться речовини, які розширюють судини, надають спазмолітичну і заспокійливу дію. Стакан бурякового соку в день здатний знизити ризик розвитку інфаркту та інсульту.