Вчені назвали продукти, що захищають від інсульту 

Вчені перерахували продукти, які знижують ризик розвитку інсульту і захищають серце.

У список корисних для серця продуктів вчені включили: чай, кава, зелені та жовті овочі, цільнозернові продукти і навіть вино.

Щоб з’ясувати, які продукти корисні і шкідливі для серця, вчені провели дослідження, учасниками якого стали 210 тисяч чоловіків і жінок у віці від 24 до 30 років.

В ході дослідження з’ясувалося, що ті люди, у яких в раціоні були присутні червоне м’ясо, ковбаси та солодощі, мали на 28% більше ризиків розвитку інсульту.

Ученые назвали продукты, защищающие от инсульта 

Ті учасники, в раціоні яких були присутні продукти, багаті вітамінами і антиоксидантами, мали мінімальний ризик розвитку інсульту.

Найбільш шкідливими продуктами для серця виявилися червоне м’ясо, субпродукти, солодкі і дієтичні напої. 

Фото: Pixabay