Вчені перерахували продукти, які знижують ризик розвитку інсульту і захищають серце.
У список корисних для серця продуктів вчені включили: чай, кава, зелені та жовті овочі, цільнозернові продукти і навіть вино.
Щоб з’ясувати, які продукти корисні і шкідливі для серця, вчені провели дослідження, учасниками якого стали 210 тисяч чоловіків і жінок у віці від 24 до 30 років.
В ході дослідження з’ясувалося, що ті люди, у яких в раціоні були присутні червоне м’ясо, ковбаси та солодощі, мали на 28% більше ризиків розвитку інсульту.
Ті учасники, в раціоні яких були присутні продукти, багаті вітамінами і антиоксидантами, мали мінімальний ризик розвитку інсульту.
Найбільш шкідливими продуктами для серця виявилися червоне м’ясо, субпродукти, солодкі і дієтичні напої.
Фото: Pixabay