Сніданок, корисний для серця

Щоб серце було здоровим, необхідно на сніданок їсти страви з великою кількістю білка і клітковини. На думку американських дієтологів, ці речовини попереджають гіпертонію, виводять «шкідливий» холестерин, знижують ризик інших серцево-судинних захворювань.


                                    Завтрак, полезный для сердца

Кращі страви для сніданку, на думку фахівців, це вівсянка, цільнозерновий хліб, омлет з додаванням овочів, яйця, ягоди. У вівсяній крупі багато клітковини і рослинних волокон. Ці речовини очищають кишечник, позбавляють організм від «шкідливого» холестерину. Вівсянка також нормалізує баланс корисної мікрофлори в шлунково-кишковому тракті, знижує зайву вагу, допомагає контролювати концентрацію цукру в крові. На думку дієтолога триста Бест, вівсянка-незамінна страва для здоров’я серця.

В овочевому омлеті міститься помірна порція білка і клітковини. Фахівець не рекомендує додавати в це блюдо бекон або ковбасні вироби. Вони не несуть нічого корисного. Вчені з Гравардського університету провели дослідження, згідно з яким ковбаса підвищує ймовірність серцево-судинних хвороб на 42%.

Часто дієтологи включають хліб в список заборонених продуктів. Але Джанет Коулмен з ними не погоджується. Вона рекомендує вживати цільнозерновий хліб з яйцями. Таке поєднання приносить користь серцю. Цільнозернові хлібобулочні вироби очищають судини від “шкідливого” холестерину. Яйця надають такий же ефект і додатково насичують організм корисною омега-3. Такий сніданок надовго залишає відчуття ситості і допомагає уникнути перекусів.

Дієтолог Клер Моргін рекомендує урізноманітнити сніданок ягодами. У них багато корисних для серцевого м’яза антиоксидантів. У ягодах багато флоатів і поліфенолів. Вони зменшують ризик серцево-судинних хвороб, покращують роботу серця. Також в ягодах міститься залізо, корисне для кровотворення.