Паштет під брусничним желе-дуже смачна закуска до свята

Паштет під брусничним желе-закуска, яка обов’язково сподобається вашим гостям. Адже вона просто дивовижно виглядає, а на смак виходить просто чарівною. Готувати таку закуску краще в прозорих келихах, щоб ваші гості бачили всю її красу.

Паштет для закуски готується з гусячої печінки, але її можна замінити курячою. Свиняча печінка, ми вважаємо, не зовсім підходить до цієї страви.

Необхідні продукти

  • куряча печінка – 700 гр
  • цибуля – 1 шт
  • морква – 1 шт
  • вершки 15% — 100 мл
  • вершкове масло – 50 мл
  • сіль, перець

Для желе

  • брусниця – 300 гр
  • цукру – 50 гр
  • желатин – 10 гр

Починаємо приготування

  • Лук очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками. Очищену моркву натираємо на тертці.
  • У сковороду кладемо шматочок вершкового масла, розтоплюємо і викладаємо цибулю. Обсмажуємо його на повільному вогні до золотистого кольору і додаємо моркву. Все перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин. В овочеву масу додаємо печінку, все перемішуємо і тушкуємо до готовності.
  • Готову печінку з овочами залишаємо до повного охолодження. А потім перекладаємо в блендер і збиваємо до однорідної маси, поступово додаючи вершки. Кількість вершків може бути меншим, тому не вливайте їх всі відразу. Залежить це від якості вершків.
  • Одержаний паштет розкладаємо по креманкам, залишаючи трохи місця для желе з брусниці. І прибираємо на деякий час в холодильник.
  • У мисці замочуємо желатин, згідно інструкції.
  • У невеликий кухлик кладемо брусницю і цукор. Потім вливаємо воду (300 мл), все перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо масу до кипіння і проварюємо протягом 10 хвилин. Готовий сироп проціджують і змішуємо з желатином. Потім трохи охолоджуємо і розливаємо по підготовленим креманках з паштетом.
  • Закуску прибираємо в холодильник до повного охолодження (5-7 годин), а потім подаємо до столу.
  • Замість паштету з гусячої печінки ви можете паштет з курячої печінки. Зробити це можна за рецептом з нашого сайту.

    Паштет под брусничным желе-вкуснейшая закуска к празднику

    Приємного апетиту!