Домашній паштет з желе з огірків: вишукана закуска

Ви такого ще не пробували: домашній паштет з желе з огірків. Паштет виходить ніжним і дуже смачним!

А желе з огірка додає в страву справді царські нотки! Чудовий царський сніданок для всієї родини, з цим рецептом, буде забезпечений. Бутерброди підуть просто нарозхват: оглянутися не встигнете, як вже доведеться готувати наступну порцію! Готується такий паштет не складно. Але результат, дівчата, приголомшливий!

Склад продуктів

  • печінка куряча – 500 грам,
  • вершки 22% жирності – 30 грам,
  • біле сухе вино – 30 мілілітрів,
  • яйце куряче – 1 штука,
  • часник – 2-3 зубчики,
  • масло вершкове – 30 грам,
  • цибуля ріпчаста – 1 штука,
  • спеції: мускатний горіх, паприка, розмарин – за смаком,
  • сіль, перець – за смаком,
  • огірки свіжі (середнього розміру) – 2 штуки,
  • петрушка свіжа і кріп – 4-6 гілочок,
  • желатин – 10 грам,
  • вода – 40 мілілітрів.

Домашній паштет з желе з огірків: покроковий процес приготування

  • Курячу печінку промиваємо, відрізаємо все зайве і подрібнюємо в блендері (разом з нарізаними шматочками цибулею і часником) до однорідної маси.
  • Потім додаємо яйце, спеції, вливаємо біле вино і вершки, добре перемішуємо.
  • Рада. Якщо є час і можливість, зробіть вершки своїми руками: з молока і вершкового масла.
  • Розливаємо суміш по скляних баночках: заповнюємо їх на 2/3.
  • Закриваємо щільно фольгою, ставимо форму з водою (щоб на ¼ частину закривало баночки) і відправляємо в холодну духовку.
  • Запікаємо в розігрітій до 160 С духовці, приблизно 20-25 хвилин. Потім охолоджуємо до кімнатної температури.
  • Поки паштет запікається, готуємо желе з огірка. Для цього желатин замочуємо у воді на 20-30 хвилин (уважно читайте інструкцію, яка є на кожній пачці з желатином).
  • Огірок нарізаємо великими шматочками, зелень теж ріжемо на шматочки, кладемо в чашу блендера.
  • Все подрібнюємо в блендері до однорідної маси. У готову суміш вливаємо розтоплений желатин.
  • Остиглий паштет заливаємо зверху огірковим желе і ставимо в холодильник на 6-8 годин. Паштет готовий!
  • Залишається тільки покласти домашній паштет з желе з огірків на хлібець і прикрасити тим, чим ви віддаєте перевагу! Ситний, ніжний, смачний бутерброд до кави або чаю – і ви починаєте день з хорошим настроєм! Рецепт, звичайно, трохи незвичний, але повірте: це дуже смачна намазки для хліба. Такого сніданку будуть раді і діти, і дорослі. Якщо набридла яєчня і ви шукайте незвичайні рецепти смачних сніданків – ласкаво просимо на наш сайт: ми раді запропонувати вам різні варіанти.

    Домашний паштет с желе из огурцов: изысканная закуска

    Всім удачі і приємного апетиту!