Смачний маринований мову до святкового столу

Пропонуємо вам приготувати найпопулярнішу закуску до святкового столу-маринований мову. Така закуска сподобається всім вашим гостям. А готується досить просто. Мову можна використовувати яловичий або свинячий, який ви зможете купити. Закуска з маринованого мови завжди надає звичайного столу якусь урочистість, тому ми настійно рекомендуємо вам спробувати!

Необхідні продукти

  • відварний язик – 500 гр
  • морква – 200 гр
  • цибуля – 200 гр
  • сіль, перець

Для маринаду

  • рослинна олія – 30 мл
  • оцет 9% — 10 мл
  • лимон
  • часник – 2 зубчики
  • зелень
  • сіль, перець

Починаємо приготування

  • Цибулю і моркву очищаємо, а потім нарізаємо великими шматочками.
  • Ретельно промиваємо мову, кладемо в каструлю і заливаємо 3 літрами води. Каструлю ставимо на плиту, доводимо до кипіння, знімаємо пінку і варимо м’ясо на повільному вогні протягом 2 годин.
  • Через відведений час мова додаємо моркву, цибулю, сіль і перець за смаком. І продовжуємо варити його ще 40-50 хвилин.
  • Готовий язик опускаємо в крижану воду і залишаємо до повного охолодження, а потім очищаємо від шкірки. І нарізаємо тонкими шматочками.
  • У знімаємо цедру лимона і вичавлюємо сік. Нам знадобиться 50 мілілітрів лимонного соку. Подрібнюємо підготовлену зелень.
  • У мисці змішуємо олію і оцет. А потім додаємо лимонний сік і добре перемішуємо.
  • В отриману рідку масу додаємо пропущений через прес часник, подрібнену зелень, лимонну цедру, сіль, перець і все добре перемішуємо.
  • У миску кладемо мову і додаємо маринад. Все добре перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 3-5 годин.
  • Через відведений час закуска готова, можна перекладати на блюдо і подавати до столу.
  • Спробуйте також салат «Орландо» з відварним язиком. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Вкуснейший маринованный язык к праздничному столуПриємного апетиту!