Соковиті реберця в ароматній хрусткій паніровці

Чудова гаряча страва для новорічного заходу: ніжні соковиті реберця в ароматній хрусткій паніровці! Гарячі страви – це кульмінація святкового застілля.

А продумана оригінальна подача перетворює застілля в казковий бенкет! Новий рік – це і є казка! Чим яскравіше і апетитніше буде виглядати святковий стіл, тим більше ймовірності, що свято вдалося! І тим більше шансів у господині заслужити прихильність та захоплення близьких, а також гостей. Готуємо оригінальне гаряче блюдо – баранячі реберця в ароматній паніровці!

Необхідні інгредієнти

  • ребра (баранина) – 1800 грам;
  • сіль і чорний перець – за смаком;
  • оливкова олія – 6-8 столових ложок;
  • часник – 30 грам;
  • сир пармезан – 100 грам;
  • хлібні сухарі – 100 грам;
  • петрушка пучок (35 грам);
  • розмарин – 3-4 гілочки;
  • гірчиця діжонська (або європейська) – 2 столових ложки.

Як приготувати соковиті реберця в ароматній хрусткій паніровці

  • З ребер зрізаємо зайвий жир і плівку. Солимо, перчимо за смаком.
  • Обсмажуємо на сухій, добре розігрітій сковороді. Кладемо на сковороду жиром вниз.
  • Смажимо на великому вогні з усіх боків, щоб витопився жир, і запечаталось м’ясо.
  • Перевертаємо баранину і викладаємо на сковороду половину розчавленого часнику. Часник обсмажується і дає свій аромат м’яса.
  • Коли часник обсмажиться, знімаємо його в окрему миску.
  • Обсмажене м’ясо дістаємо, а на сковороду викладаємо другий шматок.
  • У блендері подрібнюємо свіжу петрушку, обсмажений часник і свіжі листочки розмарину, разом з оливковою олією.
  • В отриману кашку додаємо сіль, сухарі, тертий сир, перемішуємо. Якщо суміш виходить сухуватою, додаємо ще масла.
  • Дижонской гірчицею промазуємо ребра.
  • Зверху гірчиці викладаємо панірування: товстим шаром.
  • Підготовлені ребра укладаємо на деко, застелене пергаментом.
  • Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку, приблизно на 1 годину 10 хвилин.
  • Дістаємо з духовки ребра, даємо їм відпочити 15 хвилин і нарізаємо на порційні шматки.
  • Паніровка піджареної, соковитий! М’ясо соковите, ніжне й ароматне! І за вуха не відтягнеш від такої страви – це точно! Гаряче блюдо на Новий рік – вищий клас! Соковиті реберця в ароматній хрусткій паніровці подаємо на стіл з овочевими салатами і гарніром із святкового запеченої картоплі. Все: можна ще нарізку і закуски поставити – і новорічне меню готово. Святкові рецепти на будь-який смак і гаманець ви знайдете на нашому сайті: заходьте і вибирайте.

    Сочные ребрышки в ароматной хрустящей панировке

    Приємного всім апетиту.