Люля-кебаб в томатному соусі: неймовірно смачне блюдо

Люля-кебаб в томатному соусі досить проста повсякденна страва. Вона ідеально впишеться у ваше меню і сподобається кожному, хто його спробує. Незважаючи на те, що блюдо просте, його можна сміливо приготувати, і до святкового столу. Адже воно виглядає просто приголомшливо. Блюдо виходить ситним і чудово поєднується з будь-яким гарніром.

Необхідні продукти

Для люля-кебаб

  • яловичий фарш — 500 гр
  • білий хліб — 2 шт
  • червоне вино — 50 мл
  • цибуля — 1 шт
  • часник — 2 шт
  • куряче яйце — 1 шт
  • кмин мелений
  • петрушка
  • сіль, перець

Для соусу

  • оливкова олія — 2 шт
  • цибуля — 1 шт
  • помідори у власному соку — 200 гр
  • часник — 1 зубчик
  • мелена кориця — 1 ч. л
  • сіль, перець

Починаємо приготування

  • Приготуємо соус. Цибулю і часник очищаємо від лушпиння, а потім нарізаємо дуже дрібними шматочками. У сковороду наливаємо оливкову маслом і кладемо підготовлені овочі, обсмажуємо на середньому вогні 3-5 хвилин.
  • Через відведений час в сковороду додаємо томати у власному соку, корицю і чорний мелений перець. Соус солимо до смаку, перемішуємо і варимо на середньому вогні, періодично помішуючи, 25-30 хвилин.
  • Хлібні шматочки замочуємо у вині і віджимаємо.
  • У миску кладемо фарш, хліб, подрібнену цибулю і часник. А також додаємо сіль, перець і кмин мелений. Масу перемішуємо, додаємо куряче яйце і ще раз перемішуємо. Готовий фарш прибираємо в холодильник на 1-2 години.
  • Через відведений час з фаршу формуємо невеликі котлетки (кебаби) і обсмажуємо їх на розпеченій сковороді протягом 5-7 хвилин.
  • Потім перекладаємо їх у гарячий соус і тушкуємо на повільному вогні ще 25-30 хвилин. А потім подаємо до столу.
  • На гарнір до таких люля-кебаб можна подати пасту з сиром. Приготувати її можна за рецептом з нашого сайту.

    Люля-кебаб в томатном соусе: невероятно вкусное блюдо

    Приємного апетиту!