Курка на соляної подушці-неймовірна смакота

Курку на соляної подушці-неймовірно смачне блюдо! Готується курка швидко, просто і не вимагає постійного вашої уваги. Курка виходить не жирна і досить соковита. А ще на ній утворюється приємна хрустка скоринка. Курку на соляної подушці неможливо зіпсувати, адже вона не пригорає і не зможе пересохнути. Тому рецепт сподобається всім початківцям господиням. Таку курку можна приготувати до святкового столу і ваші гості точно залишаться від неї в захваті.

Необхідні продукти

  • 1 тушка курки (1,5-2 кг)
  • 2 яблука
  • 7 зубчиків часнику
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 1 чайна ложка перцю
  • 600 грам солі (подушка висотою 1,5 див.)

Починаємо приготування

  • Часник очищаємо і пропускаємо через прес, кладемо його в миску. Додаємо до нього рослинне масло і перець. Все добре перемішуємо.
  • Курку промиваємо й обсушуємо паперовим рушником. А потім обмазуємо підготовленим маринадом зовні і всередині. Потім зверху знімаємо з курки часник.
  • Яблука добре промиваємо і прям в цілому вигляді кладемо в курку. Розріз скріплюємо зубочисткою.
  • Ніжки акуратно сматываем між собою нитками.
  • Беремо форму для випічки і насипаємо в неї шар солі висотою 1,5-2 см. Зверху викладаємо курку і прибираємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо курку протягом 1,5 годин. Якщо курка трохи менше, то випікаємо 1 годину.
  • Готову курку перекладаємо на блюдо і подаємо до столу.
  • До такої курки на гарнір можна подати картоплю по-святковому. Він теж запікається в духовці і виходить неймовірно смачним. Рецепт його приготування є на нашому сайті.

    Курица на соляной подушке-невероятная вкуснятинаПриємного апетиту!