Курячі ніжки з апельсинами у вині-ідеальна страва до святкового столу

Курячі ніжки, запечені в білому вині з апельсинами-неймовірно смачне блюдо. Воно прекрасно підійде до святкового столу. Цитрусові надають курці особливий смак і аромат, а біле вино чудово розм’якшує м’ясо і робить його ніжним і соковитим. Курка просто готується і чудово виглядає. Подавати курку можна з будь-яким гарніром, але ми рекомендуємо подати її зі святковим картоплею в беконі. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

Необхідні продукти

  • 6 курячих ніжок
  • 1 апельсин
  • 1 головка часнику
  • 90 мл білого вина
  • рослинна олія
  • сіль, перець
  • чебрець

Починаємо приготування

  • Розігріваємо духовку до 160 градусів.
  • Часник очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками. Апельсин промиваємо і разом зі шкіркою нарізаємо тонкими часточками.
  • Курку промиваємо, сушимо рушником і кладемо в миску. Туди ж кладемо часник, апельсин, вливаємо олію, додаємо сіль, перець, чебрець і все перемішуємо руками. Якщо є час, то ніжки можна залишити на 1-2 години маринуватися.
  • Підготовлену курочку перекладаємо у форму для випічки і поливаємо білим вином. Потім накриваємо фольгою і щільно закріплюємо краю.
  • Заготівлю відправляємо в духовку на 1,5 години. Через відведений час курку виймаємо, знімаємо фольгу і ставимо назад в духовку. Температуру в печі збільшуємо до 200 градусів і випікаємо ніжки ще 20-30 хвилин (до золотистої скоринки). А потім подаємо до столу.
  • Куриные ножки с апельсинами в вине-идеальное блюдо к праздничному столу

    Приємного апетиту і вдалих свят!