Смачні рибні консерви: можна зробити в домашніх умовах

За цим рецептом можна готувати смачні рибні консерви з будь-яких сортів риби. Рецепт простий, але завжди вдалий.

Рибні консерви використовуємо для начинки в пирогах, в якості закуски! А який смачний суп з рибними консервами! Можна приготувати салати або зробити бутерброди для перекусу! Чудово, якщо у вас є автоклав: тому що рибні консерви будемо готувати саме в ньому – 40 хвилин, і готово!

Необхідні інгредієнти

(на 1 банку місткістю 500 мл)

  • риба – 500 грам,
  • сіль – 1 чайна ложка (без гірки),
  • рослинне масло – 15 мілілітрів (1-1,5 столові ложки),
  • лавровий лист – 1 штука,
  • чорний перець (горошок) – 3-5 штук.

Як приготувати смачні рибні консерви

  • Будь свіжоморожену рибу (у мене сьогодні оселедець) очищаємо, промиваємо, нарізаємо на шматочки і зважуємо.
  • Підготовлену рибу перекладаємо в миску, на кожні 500 грам додаємо 1 чайну ложку солі без гірки. Рибу перемішуємо з сіллю.
  • На дно підготовлених 500 грамових банок кладемо лавровий лист, чорний перець і щільно укладаємо рибу: по плечики банок.
  • Наливаємо рослинне масло, щільно закриваємо банки кришками і ставимо в автоклав на 40 хвилин. Встановлюємо температуру 110-115 градусів.
  • Рада. Спробуйте зробити рибку з ароматним домашнім маслом: можна навіть пограти зі смаком і вибрати по душі. Повірте, кожен раз будуть виходити консерви з різним смаком.
  • Після закінчення часу банкам даємо охолонути – і можна пробувати!
  • Домашнє – воно завжди смачніше! Рибка ніжна, кісточки – м’які! Не консерви – одне суцільне смакота! Консерви можуть бути і самостійною закускою, якщо подати їх з скибочкою запашного домашнього хліба. На свята такі заготовки незамінні: і в салати, і для бутербродів. З рибних консервів виходять чудові пироги і пиріжки. Де ще можна використовувати таке чудове блюдо, дивіться на нашому сайті!

    Вкуснейшие рыбные консервы: можно сделать в домашних условиях

    Приємного апетиту і гарного настрою.