Шикарне блюдо з фаршу і картоплі

З фаршу і картоплі існує така велика кількість страв, що, здається здивувати вже не ніж. Але ми постараємося та познайомимо вас з ще одні варіантом приготування страви з цих продуктів. І пропонуємо вам приготувати запіканку. Вона прекрасно підійде до вечері для великої родини. Так як продукти доступні, то ви сміливо зможете додати її в повсякденний раціон. Запіканка виходить ситним, смачною і досить поживною.

Необхідні продукти

  • 6 картоплин
  • 250 грам помідорів
  • сіль, перець за смаком

Для фрикадельок

  • 300 грам фаршу
  • половина цибулини
  • 1 зубчик часнику
  • половина картоплини
  • пів чайної ложки хмелі-сунелі
  • сіль, перець за смаком

Для заливки

  • 100 грам твердого сиру
  • 150 грам сметани
  • 50 мілілітрів молока (вершків)
  • 3 зубчики часнику

Починаємо приготування

  • У фарш додаємо сіль, перець за смаком. Лук очищаємо, натираємо на тертці і додаємо до фаршу. Туди ж кладемо пропущений через прес часник і натираємо половину сирої картоплини. У фарш також кладемо хмелі-сунелі і все ретельно перемішуємо.
  • З отриманого фаршу формуємо невеликі фрикадельки і викладаємо на тарілку. Щоб фарш не прилипав до рук і краще формувався, руки необхідно змочувати холодною водою.
  • Картоплю очищаємо і нарізаємо тонкими слайсами.
  • Форму для випічки промазуємо рослинним маслом і викладаємо картоплю, добре розрівнюємо його. Потім солимо і перчимо за смаком.
  • Зверху розкладаємо фрикадельки, а між ними викладаємо помідори.
  • Твердий сир натираємо на тертці і кладемо в миску. Додаємо до нього сметану, видавлюємо через прес часник і вливаємо молоко (вершки). Все ретельно перемішуємо.
  • Отриману суміш розподіляємо зверху по продуктам.
  • Отриману заготівлю ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. І випікаємо протягом 50 хвилин. А потім подаємо до столу.
  • До такої страви можна подати салат зі шпинату. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Шикарное блюдо из фарша и картофеляПриємного апетиту!