Картопля як з печі – з м’ясом і грибами. Смачно, святково та просто

Картопля, приготована за цим рецептом, виходить як з печі. Особливий смак йому надає м’ясо і грибочки. Блюдо виходить повністю самодостатнім, тому ідеально підійде до обіду або вечері. М’ясо для його приготування можна використовувати будь: курку, свинину чи яловичину. Страва міцно впишеться у ваше повсякденне меню і обов’язково сподобається вашим домочадцям.

Необхідні продукти

  • картопля – 6 шт
  • м’ясо – 400 гр
  • гриби – 300 гр
  • цибуля – 1 шт
  • вершкове масло – 100 гр
  • молоко – 250 мл
  • пшеничне борошно – 2 ст. л
  • сіль, перець, спеції

Починаємо приготування

  • Картоплю очищаємо і нарізаємо кубиками. Кладемо його в сковороду і обсмажуємо на сильному вогні до золотистого кольору.
  • М’ясо нарізаємо шматочками і обсмажуємо на іншій сковороді до рум’яного стану.
  • М’ясо з картоплею солимо і перчимо за смаком.
  • У миску кладемо нарізані гриби, м’ясо і картопля.
  • У чашку кладемо вершкове масло і розтоплюємо. Потім додаємо борошно, перемішуємо і смажимо 1 хвилину. Потім вливаємо молоко, постійно помішуючи, проварюємо до густого стану. Додаємо в нього сіль, перець і спеції. Добре перемішуємо.
  • Одержаний виливаємо соус до м’яса з овочами, перемішуємо.
  • Форму для випічки промазуємо маслом і виливаємо підготовлену масу. Накриваємо блюдо фольгою і ставимо в духовку, розігріту до 180-190 градусів, на 30-35 хвилин. Потім дістаємо, знімаємо фольгу і ставимо страву назад в духовку на 5-7 хвилин до утворення рум’яної скоринки). А потім подаємо до столу.
  • До такої страви можна подати салат із зеленої цибулі. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Картофель как из печи- с мясом и грибами. Вкусно, празднично и простоПриємного апетиту!