Курча тютюну-найсмачніший рецепт

Ну, хто ж не любить курчати тютюну (тапака)? Це блюдо вже давно і міцно увійшло в наше меню. Ми ж просто вирішили вам розповісти як приготувати його смачно і без особливих проблем. Таке блюдо чудово підійде до вечері, так і на святковий стіл можна поставити. Курча виходить ароматний, з хрусткою скоринкою і соковитою м’якоттю. А подавати його найкраще з гарніром з запеченого картоплі по-селянськи. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

Необхідні продукти

  • 1 невеликий курча
  • 1,5 столові ложки солі
  • 1 чайна ложка гострого перцю
  • 1 чайна ложка білого перцю
  • 1 чайна ложка мускатного горіха
  • 1 чайна ложка чебрецю

Для соусу

  • 5 зубчиків часнику
  • 1 столова ложка рослинної олії
  • 1 столова ложка томату
  • 100 мілілітрів окропу
  • 3 гілочки кропу

Для смаження

  • 100 грам вершкового масла
  • 30 грам рослинного масла

Починаємо приготування

  • Курча промиваємо і розрізаємо по середині, вздовж грудки. А потім обсушуємо паперовими рушниками. Потім накриваємо його плівкою і відбиваємо молотком.
  • У мисці змішуємо сіль, гострий перець, білий перець, мускат і чебрець. Отриманою сумішшю обмазуємо курку з усіх боків. Знову накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник на всю ніч.
  • Приготуємо соус. Подрібнюємо часник. У сковороду наливаємо олію, додаємо підготовлений часник і трохи обсмажуємо. Потім додаємо до нього томат, перемішуємо і вливаємо окріп. Соус перемішуємо і варимо на повільному вогні 5-6 хвилин, потім додаємо подрібнений кріп. Знімаємо соус з вогню.
  • На розпечену сковороду кладемо вершкове і рослинне масло. Все добре нагріваємо і кладемо курчати спинкою вниз. Зверху накриваємо кришкою і ставимо грузик. Смажимо курчати на середньому вогні 15-20 хвилин. Потім перевертаємо його, змащуємо підготовленим соусом, знову накриваємо кришкою і встановлюємо вантаж. Смажимо курчати ще 15-20 хвилин.
  • Готового курчати тютюну перекладаємо на блюдо і подаємо до столу.
  • Цыпленок табака-самый вкусный рецептПриємного апетиту!