«Курча табака» із стегенець: бюджетне м’ясне блюдо

Дорогі друзі, хочу поділитися з вами рецептом, як можна швидко і неймовірно смачно приготувати «Курча табака» із стегенець.

Ніжний маринад додасть стегенець особливий, неповторний смак. Ароматні, соковиті, апетитні відбивні із стегенець, приготовані на сковорідці, приємно порадують вас. Все виходить настільки смачним, що просто не описати словами. Порадуйте свою сім’ю смачним м’ясним блюдом, приготованим за цим рецептом: і ви переконаєтеся самі, що це — неймовірно смачно.

Інгредієнти

  • три стегенця;
  • рослинна олія — 100 мілілітрів;
  • хмелі-сунелі — 1 чайна ложка;
  • часник — 2 зубчики;
  • сіль — 1 чайна ложка;
  • чорний мелений перець;
  • вершкове масло — 50 грам.

«Курча табака» із стегенець: покроковий рецепт

  • Спочатку давайте підготуємо стегенця: у кожному з трьох стегенець, за допомогою гострого ножа, від’єднуємо м’ясо від кістки.
  • Порада: дуже добре для приготування «Курча табака» використовувати стегенця свіжі, а не морожені. Куряче м’ясо дуже ніжне, і під час заморожування втрачає свої смакові якості і соковитість.
  • Потім кожен шматочок м’яса кладемо на харчову плівку і відбиваємо за допомогою кулінарного молотка.
  • У невеликій ємності рослинне масло з’єднайте з сіллю, хмелі-сунелі, додаємо чорний мелений перець за смаком і все добре перемішуємо. Маринад для відбивних готовий.
  • Сире, але вже відбите філе стегенець, поміщаємо в підготовлений маринад. Ємність з м’ясом і маринадом прикриваємо харчовою плівкою і залишаємо м’ясо маринуватися на 4-5 годин.
  • Через це час дістаємо відбивні з маринаду і добре промаківающімі паперовим рушником (серветкою) для того, щоб прибрати зайвий маринад з стегенець.
  • Сковороду з вершковим маслом ставимо на плиту і добре розігріваємо.
  • Замариновані стегенця поміщаємо в розігріту з вершковим маслом сковорідку і смажимо відбивні на повільному вогні (під пресом) 15-20 хвилин.
  • Через це час перевертаємо стегенця на інший бік і знову смажимо під пресом 10 хвилин.
  • Порада: для того, щоб смажити «Курча табака» під пресом, я в сковороду з м’ясом ставлю скляну форму, щоб рівномірно притиснути стегенця, а на форму розміщую сотейник з водою.
  • Два зубчики часнику пропускаємо через прес.
  • У маленькій ємності з’єднуємо трохи маринаду, в якій замочували стегенця, і часник.
  • Ще раз звертаємо відбивні на сковороді, змащуємо часниковим маринадом і смажимо ще 2 хвилинки.
  • Готовий «Курча табака» перекладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайве масло після смаження.
  • Ароматний і ніжний «Курча табака» можна подавати до столу.
  • Це цікаво. Багато хто з нас задаються питанням, чому «Курча табака» так називається?Оскільки страва має грузинське коріння і в оригіналі має назву «Курча тапака». Тапа — це така спеціальна сковорода, де готують їжу. Оскільки нам звичніше говорити російськими словами, то і в назві цієї страви прижилося слово «тютюну».

    «Цыпленок табака» из окорочков: бюджетное мясное блюдо
    Приємного апетиту.