Найсмачніша картопля по-селянськи з сирним соусом

Найсмачніша картопля по-селянськи з сирним соусом приголомшливо апетитний і простий у приготуванні.

Запашну, яскравий, смачний картопля з сирним соусом можна приготувати в будь-який час року — продукти доступні. Пікантна картопелька з хрусткою скоринкою просто тане у роті. Очманілий картопля, запечена в духовці, може бути самостійною стравою, а може послужити гарніром до м’яса. Дуже смачно, рекомендую.

Необхідні інгредієнти

  • картопля;
  • сіль;
  • горошини чорного перцю;
  • солодка паприка;
  • оливкова (соняшникова) олія.

Для соусу

  • вершки (33%) — 200 грам;
  • сир «Пармезан» — 100 грам;
  • паприка — 1 чайна ложка;
  • сіль за смаком.

Найсмачніша картопля по-селянськи з сирним соусом: покроковий рецепт

  • Кількість картоплі беріть на власний розсуд. Все залежить від того, яку порцію картоплі по-селянськи ви хочете приготувати.
  • Порада: дуже добре використовувати картоплю довгастої форми.
  • Картоплю дуже добре промиваємо під проточною водою, тому що готувати картоплю будемо, не очищаючи від шкірки.
  • Підготовлену картоплю нарізаємо на скибочки.
  • Далі нам знадобиться ємність, в якій ми будемо заправляти картоплю спеціями і дуже добре, якщо ємність буде глибокою.
  • Нарізану картоплю перекладаємо в підготовлений посуд.
  • Тепер нам потрібно підготувати спеції для смачної картоплі. З’єднуємо солодку паприку, горошини чорного перцю, сіль, все добре перемішуємо і розтираємо в порошок (я розтираю все за допомогою маленької ступки).
  • Порада: перед тим, як заправляти картоплю оливковою олією і спеціями, картопля повинна бути обов’язково сухий. При потребі, часточки картоплі можна просушити паперовим рушником.
  • У ємність до картоплі наливаємо оливкова олія (можна замінити рослинним), але з оливковою олією картопля виходить набагато смачніше і ароматні.
  • Підготовлену суміш спецій додаємо до картоплі, і добре перемішуємо (я перемішую все руками).
  • Картопля перекладаємо на деко і розкладаємо його так, щоб часточки картоплі не лежали одна на інший (тоді картопля по-селянськи вийде з ароматною хрусткою скоринкою і м’якою всередині).
  • Деко з картоплею відправляємо в духовку і запікаємо при температурі 180 градусів до готовності (я готую картоплю в духовці на конвекції, тоді картопля набуває не тільки хрустку, але і золотисту скоринку). Час приготування залежить від вашої духовки.
  • Цим часом займемося приготуванням сирного соусу.
  • Невелику каструлю відправляємо на розпечену плиту, виливаємо вершки, додаємо сіль за смаком, паприку, натираємо пармезан на середній тертці, проварюємо ще одну хвилинку, і знімаємо сирний соус з плити.
  • Порада: для соусу я використовувала твердий сир «Пармезан», але можна використовувати і м’який сир, а також ідеально підійде сир з пліснявою.
  • Готовий сирний соус перелити в соусницю.
  • Саму смачну картоплю по-селянськи подаємо на стіл з сирним соусом.
  • Неймовірно смачна картопля з хрусткою скоринкою припаде до душі всім. А очманілий сирний соус додає картоплі пікантні нотки. Я дуже часто готую картоплю по цьому рецепту: і мої рідні просто в захваті. На приготування такої картоплі ви не витратите багато часу, а завдяки покроковому рецептом вийде він на «відмінно» навіть у молодої господині. Заходьте частіше: ми для вас підготували ще багато простих рецептів шалено смачних страв.

    Самый вкусный картофель по-деревенски с сырным соусом

    Приємного апетиту.