М’ясні кульки по-тайськи: смачна страва до обіду

М’ясні кульки по-тайськи-відмінне зимово блюдо. Адже такі кульки виходять трохи гостренькими з приємним зігріваючим пряним ароматом. Таке блюдо зігріє вас в холодні вечори або подарує трохи тепла в обідню перерву. М’ясні кульки по-тайськи виходять поживними, відмінно поєднуються з будь-яким гарніром. Але краще всього подавати з рисом або кус-кусом.

Необхідні продукти

  • 500 грам курячого фаршу
  • 2 цибулини
  • шматочок імбиру
  • 1 солодкий перець
  • половина гострого перцю
  • 2 зубчики часнику
  • пів банки ананасів
  • 400 грам томатів у власному соку
  • пів чайної ложки кориці
  • 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю
  • 3 столові ложки винного оцту
  • пів склянки соку від ананасів
  • рослинна олія

Починаємо приготування

  • Цибуля (1 шт) очищаємо і натираємо на тертці. Додаємо до нього фарш, сіль і добре перемішуємо. Потім додаємо крохмаль (1 ст. л.) і ще раз перемішуємо.
  • Змащуємо рослинним маслом тарілку. З отриманого фаршу формуємо невеличкі кульки і перекладаємо на тарілку.
  • Обсмажуємо кульки на розпеченій сковороді (краще для цього використовувати вок) до рум’яного стану, а потім перекладаємо на тарілку.
  • Часник і імбир очищаємо, а потім натираємо на тертці. Кладемо його в розпечене масло, на якому обсмажували м’ясо. Залишилася цибулину нарізаємо середніми шматочками і кладемо в сковороду. Обсмажуємо все разом протягом 1-2 хвилин. Всі смажимо на великому вогні, постійно помішуючи!
  • Болгарський і гострий перець очищаємо, а потім нарізаємо довільними шматочками і додаємо до смаженій луку. Все перемішуємо і смажимо 1 хвилину.
  • До обсмажених овочів додаємо томати у власному соку і постійно перемішуючи тушкуємо до тих пір, поки не випарується зайва рідина. Потім в масу додаємо ананаси і м’ясні кульки. Зменшуємо вогонь і тушкуємо блюдо, періодично помішуючи, протягом 15 хвилин.
  • У чашку наливають воду (100 мл), додаємо ананасовий сік і корицю, а також залишився крохмаль. І все перемішуємо. Отриману масу виливаємо в м’ясні кульки, перемішуємо і доводимо до кипіння. Блюдо солимо і додаємо винний оцет. Все знову перемішуємо, тушкуємо 2-3 хвилини (до загустіння) і подаємо до столу.
  • Спробуйте також курячі стегенця по-тайськи. Приготувати їх можна за рецептом з нашого сайту.

    Мясные шарики по-тайски: вкусное блюдо к обедуПриємного апетиту!