Інгредієнти:
- Печінка куряча
400 грамів
- Бекон
8 скибочок
- Печериці свіжі
20 штук
- Перець болгарський (червоний)
0,5 штук
Для маринаду
- Олія оливкова extra virgen
3 ст. л.
- Портвейн (червоний)
3 ст. л.
- Цибуля зелена (перо)
1 штука
- Цукор коричневий
1 ст. л.
- Майоран
2 гілочки
- Кількість порцій: 4
- Час підготовки: 2 години
- Час приготування: 10 хвилин
- Температура подачі: Гаряче блюдо
- Тип обробки: Гриль
- Привід: Пікнік
- Сезон: весна-літо
Відома телеведуча поділилася рецептом смачного шашлику з курячої печінки.
Спосіб приготування:
Розріжте поперек на смужки бекону чотири частини. Обсушіть печінку паперовими рушниками. Подрібніть зелений лук.
Змішайте в блендері оливкова олія, портвейн, цукор, зелена цибуля і листочки майорану (стебла не потрібні). Покладіть в отриманий маринад шматочки бекону і курячу печінку, перемішайте, накрийте кришкою і поставте в холодильник на 1-2 години.
Солодкий перець наріжте квадратиками розміром з капелюшок печериці. У печериць видалити ніжки, капелюшки протріть вологою серветкою.
Нанизуйте упереміш на вимочені у воді дерев’яні шпажки курячу печінку, згорнуті у кілька разів шматки бекону, капелюшки печериць і квадратики перцю.
Запікайте на грилі 8-10 хвилин, часто перевертаючи і змащуючи маринадом. У духовці в режимі гриля (210°С) покладені на вистелену фольгою ґрати шашлички будуть готуватися трохи довше – приблизно 15 хв.