Шашлый з курячої печінки від Діани Ходаковської

Шашлый из куриной печени от Дианы Ходаковской

Інгредієнти:

Печінка куряча

400 грамів

Бекон

8 скибочок

Печериці свіжі

20 штук

Перець болгарський (червоний)

0,5 штук

Для маринаду

Олія оливкова extra virgen

3 ст. л.

Портвейн (червоний)

3 ст. л.

Цибуля зелена (перо)

1 штука

Цукор коричневий

1 ст. л.

Майоран

2 гілочки

  • Кількість порцій: 4
  • Час підготовки: 2 години
  • Час приготування: 10 хвилин
  • Температура подачі: Гаряче блюдо
  • Тип обробки: Гриль
  • Привід: Пікнік
  • Сезон: весна-літо

Відома телеведуча поділилася рецептом смачного шашлику з курячої печінки.

Спосіб приготування:

Розріжте поперек на смужки бекону чотири частини. Обсушіть печінку паперовими рушниками. Подрібніть зелений лук.

Змішайте в блендері оливкова олія, портвейн, цукор, зелена цибуля і листочки майорану (стебла не потрібні). Покладіть в отриманий маринад шматочки бекону і курячу печінку, перемішайте, накрийте кришкою і поставте в холодильник на 1-2 години.

Солодкий перець наріжте квадратиками розміром з капелюшок печериці. У печериць видалити ніжки, капелюшки протріть вологою серветкою.

Нанизуйте упереміш на вимочені у воді дерев’яні шпажки курячу печінку, згорнуті у кілька разів шматки бекону, капелюшки печериць і квадратики перцю.

Запікайте на грилі 8-10 хвилин, часто перевертаючи і змащуючи маринадом. У духовці в режимі гриля (210°С) покладені на вистелену фольгою ґрати шашлички будуть готуватися трохи довше – приблизно 15 хв.