Інгредієнти:
- Філе куряче
500 грамів
- Філе риби (пангасіуса)
500 грамів
- Сметана 20%-ой жирності
200 грамів
- Соєвий соус
4 ст. л.
- Зелень
1 пучок
- Часник (порошок)
- Сіль
- Перець
- Кількість порцій: 4
- Час підготовки: 2 години
- Час приготування: 20 хвилин
- Температура подачі: Гаряче блюдо
- Тип обробки: Запікання
- Привід: Пікнік
- Сезон: весна-літо
Смачний шашлик із м’яса і риби можна приготувати навіть в духовці.
Спосіб приготування:
Пангасіуса розрізаємо уздовж на смуги, так само нарізаємо і куряче філе.
Беремо сметану, змішуємо її з соєвим соусом. Рвемо руками пучок зелені, я віддаю перевагу петрушку. Заглибним блендером перетворюємо зелень і сметанний соус в однорідну красиву «смарагдову» масу. Якщо немає блендера, дуже дрібно ріжемо зелень і тиснемо руками. Додаємо часниковий порошок і перець.
М’ясо і рибу кладемо в різні ємності, заливаємо маринадом. Відправляємо в холодильник на дві години. Перемішуємо, пробуємо на сіль.
Рибу і курку нанизуємо на окремі шпажки. Залишки маринаду викладаємо зверху. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
Якщо смажите на решітці, поставте піддон, так як виділиться багато соку. Подавати шашлик можна і гарячим, і холодним з овочевим салатом або лимоном.