Шашлик смарагдовий від Діани Ходаковської

Шашлык изумрудный от Дианы Ходаковской

Інгредієнти:

Філе куряче

500 грамів

Філе риби (пангасіуса)

500 грамів

Сметана 20%-ой жирності

200 грамів

Соєвий соус

4 ст. л.

Зелень

1 пучок

Часник (порошок)
Сіль
Перець
  • Кількість порцій: 4
  • Час підготовки: 2 години
  • Час приготування: 20 хвилин
  • Температура подачі: Гаряче блюдо
  • Тип обробки: Запікання
  • Привід: Пікнік
  • Сезон: весна-літо

Смачний шашлик із м’яса і риби можна приготувати навіть в духовці.

Спосіб приготування:

Пангасіуса розрізаємо уздовж на смуги, так само нарізаємо і куряче філе.

Беремо сметану, змішуємо її з соєвим соусом. Рвемо руками пучок зелені, я віддаю перевагу петрушку. Заглибним блендером перетворюємо зелень і сметанний соус в однорідну красиву «смарагдову» масу. Якщо немає блендера, дуже дрібно ріжемо зелень і тиснемо руками. Додаємо часниковий порошок і перець.

М’ясо і рибу кладемо в різні ємності, заливаємо маринадом. Відправляємо в холодильник на дві години. Перемішуємо, пробуємо на сіль.

Рибу і курку нанизуємо на окремі шпажки. Залишки маринаду викладаємо зверху. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.

Якщо смажите на решітці, поставте піддон, так як виділиться багато соку. Подавати шашлик можна і гарячим, і холодним з овочевим салатом або лимоном.