Інгредієнти:
- Свинина (шия)
1 кілограм
- Цибуля червоний
1 штука
- Цибуля (білий)
1 штука
- Гранат (зерна)
1 скл.
- Паприка (солодка)
1 ст. л.
- Чабер сухий
1 ст. л.
- Базилік
1 ст. л.
- Кріп
1 пучок
- Кінза
1 пучок
- Петрушка
1 пучок
- Лаваш (вірменський)
1 штука
- Перець чорний мелений
1/2 ст. л.
- Сіль
2 ч. л.
- Кількість порцій: 4
- Час підготовки: 6 годин
- Час приготування: 10 хвилин
- Температура подачі: Гаряче блюдо
- Тип обробки: Жарення
- Привід: Пікнік
- Сезон: весна-літо
Знаменитий шеф-кухар і телеведучий поділився рецептом приготування ароматного шашлику з свинини.
Спосіб приготування:
Свинину нарізати скибками товщиною 2,5 см Кожний шматочок розрізати на чотири частини, скласти в ємність і просолити: почати з чайної ложки солі і потім за необхідності додавати. Перевірити ступінь солоності можна, обсмаживши невеликий шматок для проби. Потім свинину посипати спеціями. Цибулю нарізати півкільцями, додати свинину і перемішати.
Головне – використовувати білий лук, смак у нього яскравий, але не різкий, як у ріпчастої. М’ясо треба пом’яти дві-три хвилини, щоб воно почало виділяти сік, і накрити фольгою. Після цього шашлик необхідно маринувати при кімнатній температурі мінімум п’ять-шість годин, а краще на ніч, і вранці прибрати на годину-другу в холодильник.
Приготування на мангалі займає приблизно дев’ять хвилин. Зелень крупно порубати і перемішати з червоним цибулею, нарізаною півкільцями. На тарілку покласти лаваш, м’ясо, зверху – салат. Посипати зернятками граната.