Інгредієнти:
- Свинина (свинна шия)
1 штука
- Цибуля ріпчаста
2 штуки
- Оцет
30 грамів
- Петрушка
1 пучок
- Кріп
1 пучок
- Кінза
4 гілочки
- Помідори солоні
2 штуки
- Огірки мариновані
2 штуки
- Хліб житній
6 скибочок
- Сіль
- Перець чорний мелений
- Кількість порцій: 2
- Час підготовки: 5 годин
- Час приготування: 25 хвилин
- Температура подачі: Гаряче блюдо
- Тип обробки: Гриль
- Привід: Пікнік
- Сезон: весна-літо
Шеф-кухар кафе «Шматочки» вирішив нагадати про те часу, коли ми в дитинстві так любили влаштовувати сімейні пікніки і поділився рецептом приготування оригінального шашлику!
Спосіб приготування:
Беремо свинячу шию, нарізаємо тонкими пластинами (приблизно 3 на 5 см) і маринуємо з оцтом, цибулею, петрушкою, кропом, сіль і перець. Ретельно перемішуємо і ставимо під прес приблизно на 5-6 годин.
Далі смажимо шашлик на мангалі, охолодити його і нарізаємо на слайсері, так що б вийшли тонкі пелюстки. На основу тарілки викладаємо замаринований тонко нарізану ріпчасту цибулю, в центр викладаємо солоний рожевий помидорр (краще брати сорт “Бичаче серце”), попередньо знявши з нього шкірку.
Потім ламаємо руками три великі скибки хлібного м’якушки і обсмажуємо на гілках на мангалі до рум’яної скоринки, викладаємо також на тарілку. Додаємо нарізані молосольные огірки. Зверху розсипаємо карпачо з шашлику близько і прикрашаємо кропом.
Приємного апетиту!