Салат-шашлик

Салат-шашлык

Інгредієнти:

Свинина (свинна шия)

1 штука

Цибуля ріпчаста

2 штуки

Оцет

30 грамів

Петрушка

1 пучок

Кріп

1 пучок

Кінза

4 гілочки

Помідори солоні

2 штуки

Огірки мариновані

2 штуки

Хліб житній

6 скибочок

Сіль
Перець чорний мелений
  • Кількість порцій: 2
  • Час підготовки: 5 годин
  • Час приготування: 25 хвилин
  • Температура подачі: Гаряче блюдо
  • Тип обробки: Гриль
  • Привід: Пікнік
  • Сезон: весна-літо

Шеф-кухар кафе «Шматочки» вирішив нагадати про те часу, коли ми в дитинстві так любили влаштовувати сімейні пікніки і поділився рецептом приготування оригінального шашлику!

Спосіб приготування:

Беремо свинячу шию, нарізаємо тонкими пластинами (приблизно 3 на 5 см) і маринуємо з оцтом, цибулею, петрушкою, кропом, сіль і перець. Ретельно перемішуємо і ставимо під прес приблизно на 5-6 годин.

Далі смажимо шашлик на мангалі, охолодити його і нарізаємо на слайсері, так що б вийшли тонкі пелюстки. На основу тарілки викладаємо замаринований тонко нарізану ріпчасту цибулю, в центр викладаємо солоний рожевий помидорр (краще брати сорт “Бичаче серце”), попередньо знявши з нього шкірку.

Потім ламаємо руками три великі скибки хлібного м’якушки і обсмажуємо на гілках на мангалі до рум’яної скоринки, викладаємо також на тарілку. Додаємо нарізані молосольные огірки. Зверху розсипаємо карпачо з шашлику близько і прикрашаємо кропом.

Приємного апетиту!