Інгредієнти:
- Баранина (шийка)
180 грамів
- Зелень (мікс)
100 грамів
- Огірки
150 грамів
- Олія соняшникова
25 мілілітрів
- Сметана
80 грамів
- Сіль
5 грамів
- Перець (у зернах)
50 грамів
- Чебрець
1 гілочка
- Апельсин
1 штука
- Олія оливкова extra virgen
2 ст. л.
- Картопля (печена)
100 грамів
- Пармезан (тертий)
30 грамів
- Мацоні
40 грамів
- Кількість порцій: 2
- Час підготовки: 3 години
- Час приготування: 20 хвилин
- Температура подачі: Гаряче блюдо
- Тип обробки: Гриль
- Привід: Пікнік
- Сезон: весна-літо
Шеф-кухар ресторану «Н.Тесла» Жарко Караклаич розповів, як приготувати смачний і соковитий шашлик з баранини.
Спосіб приготування:
Підготувати інгредієнти.
Приготувати маринад для м’яса. В глибокій чаші змішати сік одного апельсина, чебрець і оливкове масло. Гомілка ягняти порізати кубиками і маринувати 3-4 години.
Потім м’ясо обсмажити на грилі.
Подавати з картоплею, тертим пармезаном і тзазики. Щоб приготувати тзазики, необхідно змішати 20 г тертих огірків, 20 г сметани, 20 г мацоні, рубану зелень, мелений перець і сіль до однорідної консистенції).
Приємного апетиту!