Шашлик з баранини з тзазики

Шашлык из баранины с тзазики

Інгредієнти:

Баранина (шийка)

180 грамів

Зелень (мікс)

100 грамів

Огірки

150 грамів

Олія соняшникова

25 мілілітрів

Сметана

80 грамів

Сіль

5 грамів

Перець (у зернах)

50 грамів

Чебрець

1 гілочка

Апельсин

1 штука

Олія оливкова extra virgen

2 ст. л.

Картопля (печена)

100 грамів

Пармезан (тертий)

30 грамів

Мацоні

40 грамів

  • Кількість порцій: 2
  • Час підготовки: 3 години
  • Час приготування: 20 хвилин
  • Температура подачі: Гаряче блюдо
  • Тип обробки: Гриль
  • Привід: Пікнік
  • Сезон: весна-літо

Шеф-кухар ресторану «Н.Тесла» Жарко Караклаич розповів, як приготувати смачний і соковитий шашлик з баранини.

Спосіб приготування:

Підготувати інгредієнти.

Приготувати маринад для м’яса. В глибокій чаші змішати сік одного апельсина, чебрець і оливкове масло. Гомілка ягняти порізати кубиками і маринувати 3-4 години.

Потім м’ясо обсмажити на грилі.

Подавати з картоплею, тертим пармезаном і тзазики. Щоб приготувати тзазики, необхідно змішати 20 г тертих огірків, 20 г сметани, 20 г мацоні, рубану зелень, мелений перець і сіль до однорідної консистенції).

Приємного апетиту!