Смачні дієтичні овочеві салати ідеальні для тих, хто дотримується посту, і салат «Кальмари по-корейськи», не виняток.
Його вживання можливо в рибні дні будь-якого посту. Дуже смачний, ніжний і в той же час гострий салат з кальмарів і корейської моркви готується швидко — буквально за 15 хвилин. Пікантний смак і незвичайний аромат корейського салату нікого не залишить байдужим.
Склад продуктів
- 500 грам кальмарів (краще взяти цілі свіжі тушки);
- 250 грам моркви по-корейськи;
- 3 зубчики часнику;
- 1 чайна ложка суміші меленого перцю;
- готова приправа для моркви по-корейськи;
- 2-3 чайні ложки 6% яблучного оцту.
Салат з кальмарами по-корейськи: покроковий процес приготування
Рада. Морква по-корейськи можна купити в магазині вже готову. Але набагато смачніше і корисніше приготувати самим. Зараз поділюся з вами рецептом дуже смачного корейської моркви, приготовленої в домашніх умовах. Її вийде більше, ніж треба на наш салат, але це не страшно: приберете в холодильник на зберігання.
- Помиту і очищену моркву (900 грам) натерти на крупній тертці або спеціальній тертці для корейської моркви.
- Покласти в неї 1 чайну ложку солі, 1 столову ложку цукру, 3 столові ложки 9% оцту. Посипати червоним перцем за смаком і перемішати.
- Приготувати ароматна олія для заливки: 60 мл соняшникової олії розігріти на сковороді, обсмажити на ньому 1 велику головку нарізаного ріпчастої цибулі з 0,5 чайної ложки коріандру. Коли цибуля стане золотистою, прибираємо його з олії шумівкою.
- Виливаємо ароматне масло в моркву.
- Додати до моркви 4-6 зубчиків часнику, все перемішати і дати настоятися 2 години при кімнатній температурі 2-3 години в холодильнику.
Подаємо добре охолоджений салат з кальмарами по-корейськи і як самостійне блюдо і як гарнір. Це нескладний варіант вечері або перекусу для любителів морепродуктів і для тих, хто любить гострі страви корейської кухні.
Приємного апетиту.