Рулет з лаваша з ідеальною начинкою: і ніякого м’яса не треба

Ще один чудовий рецепт швидкої закуски: рулет з лаваша з ідеальною начинкою. Дуже соковите і ситна страва обов’язково припаде до смаку навіть тим, хто обожнює м’ясні страви.

Начинка з сиру і овочів настільки смачна, що пальчики оближеш. ароматні баклажани стануть повноцінною заміною м’яса. Рулет надзвичайно смачний: всередині м’який і ніжний, а зверху апетитна хрустка скоринка. Не відкладайте процес приготування в довгий ящик: йдемо відразу на кухню і починаємо творити цей кулінарний шедевр негайно.

Склад продуктів

  • 0,5 кілограми баклажанів;
  • 150 грам зернистого сиру;
  • 100 грам твердого сиру;
  • два тонких лаваша;
  • один стиглий великий томат;
  • три зубчики часнику;
  • половина пучка зелені петрушки;
  • дві столові ложки домашнього або магазинного майонезу;
  • дві столові ложки рослинної олії;
  • 20 грам вершкового масла;
  • по одній чайній ложці солі і чорного меленого перцю.

Рулет з лаваша з ідеальною начинкою: покроковий процес приготування

  • Баклажани промиваємо, обсушуємо і відрізаємо плодоніжку. Нарізаємо їх невеликими кубиками, перекладаємо в миску і додаємо дрібку солі. Все перемішуємо і відставляємо в бік хвилин на 10, щоб пустили сік.
  • Через це час рідину зливаємо, а овочі перекладаємо на сковороду з невеликою кількістю розігрітого рослинного масла. Обсмажуємо до готовності, періодично помішуючи.
  • Після того, як зняли баклажани з вогню, їх треба перекласти в миску, посолити і поперчити, перемішати. Залишити осторонь до повного охолодження.
  • У сковороду, де смажилися баклажани, відразу відправляємо подрібнений часник і помідори, нарізані маленькими кубиками.
  • До томатів додаємо подрібнену зелень петрушки, солимо і перчимо їх (по щіпці того й іншого буде достатньо), тушкуємо суміш до загустіння.
  • Потім знімаємо з плити і охолодити.
  • Коли все підготували і остудили, починаємо формувати рулет. На столі розгортаємо лист тонкого лавашу, змащуємо його поверхню майонезом (я використовую густий і дуже смачний домашній майонез).
  • Розкладаємо по всій поверхні лаваша, шарами: баклажани, сир, тертий сир (на крупній тертці), соус з помідорів.
  • Звертаємо в рулет, перекладаємо закуску на деко, застелене пергаментним папером або папером для випічки.
  • Змащуємо рулет розтопленим вершковим маслом, відправляємо в духовку, розігріту до 190 градусів: приблизно на 15 хвилин.
  • Рулет з лаваша з ідеальною начинкою – це сама смачна закуска, яку тільки мені доводилося пробувати. Хрустка ароматна кірочка, зернистий сир і соковиті овочі – нереальна смакота. До речі, рулет не обов’язково запікати в духовці: якщо хочете зробити процес готування більш швидким, закуску можна обсмажити. Робиться це так: розрізаємо рулети на дві частини, обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю вершкового масла. Якщо ви, як і я, обожнюєте рецепти страв з лаваша, тоді заходьте на наш сайт: і готуйте задоволення.

    Рулет из лаваша с идеальной начинкой: и никакого мяса не надо

    Приємного всім апетиту.