Швидка закуска з плавленого сиру за 10 хвилин: для дружніх посиденьок

Зібралися провести вечір з друзями? Або у вас заплановані посиденьки перед екраном телевізора з домочадцями? Тоді вам просто життєво необхідний цей рецепт: швидка закуска з плавленого сиру, яку можна зробити всього за 10 хвилин до початку серіалу.

Один основний інгредієнт і три допоміжних, які точно є на вашій кухні: ось і все, що для цього знадобиться. А ще максимум 10 хвилин вільного часу: погодьтеся, що швидше і не буває. Закуска виходить карколомної: всередині ніжний плавлений сир, а зверху – ароматна хрустка скоринка.

Склад продуктів

  • два плавлених сирка (типу «Дружба»);
  • одне сире куряче яйце;
  • 50 грам панірувальних сухарів;
  • 30 грам пшеничного борошна;
  • сіль – за смаком і при необхідності;
  • орегано або каррі;
  • рослинну олію (соняшникова чи ароматне домашнє) – для обсмажування.

Швидка закуска з плавленого сиру за 10 хвилин: покроковий процес приготування

  • Плавлені сирки (можна також використовувати ковбасний сир або сулугуні), нарізаємо брусочками, шириною приблизно один сантиметр.
  • У невелику миску вбиваємо одне сире куряче яйце, додаємо дрібку солі і орегано, ретельно перемішуємо.
  • Рада. Замість орегано, для аромату, можна взяти дрібно нарізану зелень, подрібнений часник, каррі або куркуму. Загалом, проявляйте фантазію і орієнтуйтеся на свій смак.
  • Ставимо поруч ще дві миски: одну з пшеничного борошном, іншу – з панірувальними сухарями. Вони нам знадобляться для обвалювання сирних брусочків.
  • Рада. Щоб блюдо було ще смачніше, ароматні й корисніше, використовуйте для панірування сухарі, зроблені своїми руками. До речі, в такому випадку ви вбиваєте відразу декількох зайців: і хліба прірву не даєте, і завжди під рукою запаси маєте, і використовуєте для приготування їжі тільки корисні продукти.
  • Зробити сухарі у домашніх умовах легко і просто. Залишки черствого хліба треба натерти на дрібній тертці (разом з скоринкою), розкласти на чистому сухому деко і відправити в розігріту духовку. Залишити їх там до того моменту, поки не стануть рум’яними. За цей час сухарі треба буде кілька разів перемішати.
  • Після того, як домашні панірувальні сухарі охолонуть, їх необхідно пересипати в паперовий харчової пакет або полотняний мішечок. Зберігати в сухому темному місці.
  • Отже, продовжуємо займатися закускою. На розігріту сковороду наливаємо невелику кількість рослинного масла (у мене ароматне домашнє масло).
  • Брусочки сиру спочатку обвалюємо в борошні, потім занурюємо в яєчну суміш зі спеціями, а закінчуємо паніровку в мисці з сухарями.
  • Підготовлені таким чином заготовки відразу відправляємо в сковороду. Обсмажуємо на середньому вогні до золотистої скоринки: з двох сторін.
  • Швидка закуска з плавленого сиру, приготовлена всього за 10 хвилин, стане чудовим блюдом для дружніх посиденьок або перегляду фільму. Ароматна, з хрусткою рум’яною скоринкою і ніжним сиром всередині: ну як тут можна встояти. І малеча, і дорослі прийдуть у захват: обов’язково приготуйте і порадуйте рідних. Ще більше рецептів смачної та простої закуски дивіться на нашому сайті: і насолоджуйтеся смаком.

    Быстрая закуска из плавленого сыра за 10 минут: для дружеских посиделок

    Приємного апетиту.