Дуже пікантна закуска — п’яний чорнослив

Таку закуску з чорносливу ви і якщо пробували, то дуже і дуже давно. Тому що в наш час, на жаль, практично ніхто не готує. А даремно! Адже це страва виходить не тільки смачне, але і дуже корисний. Ви навіть уявити собі не можете, наскільки це смачно! І виглядають вони дуже апетитно, так що обов’язково стануть прикрасою вашого столу.

Необхідні продукти

  • чорнослив — 60 шт
  • морква — 2 шт
  • волоський горіх — жменя
  • часник — 1 зубчик
  • натуральний йогурт — 150 мл
  • коріандр, зіра — щіпка
  • сік і цедра апельсина
  • вода — 100 мл
  • сіль

Починаємо приготування

  • Знімаємо з апельсина цедру і вичавлюємо сік, все перекладаємо в миску. Окремо отсыпаем 1 столову ложку цедри.
  • У миску з цедрою і апельсиновим соком додаємо горілку, перемішуємо і додаємо чорнослив. Накриваємо все плівкою і в такому вигляді залишаємо на 4 години.
  • У чашку вливаємо йогурт, додаємо відкладену апельсинову цедру, подрібнений часник, сіль, перець, коріандр і зіру. Усе ретельно змішуємо.
  • Очищаємо моркву натираємо на тертці. Заливаємо її маринадом з чорносливу і в такому вигляді залишаємо на 20 хвилин. Потім відкидаємо на друшляк і даємо стекти зайвої рідини.
  • Підготовлену моркву, додаємо в йогурт. туди ж додаємо рубані горіхи і добре перемішуємо.
  • Чорнослив розрізаємо на 2 частини і видаляємо кісточки. А потім начиняємо його підготовленої морквою. Готовий чорнослив кладемо на блюдо і ставимо в холодильник на 20 хвилин, а потім подаємо до столу.
  • На нашому сайті багато рецептів цікавих і незвичайних закусок для святкового столу. Ми рекомендуємо спробувати чудові нагетси з кабачків.

    Очень пикантная закуска — пьяный черносливПриємного апетиту!