Простий манник з яблуками, без яєць і молока

Цей пиріг можна їсти навіть у піст. У ньому немає яєць і молока. За своїм смаком і складом пиріг чимось схожий на болгарський насипний пиріг. Він виходить такий же ніжний, соковитий і дуже смачний. Пиріг просто готується і має приємний аромат кориці. Але якщо ви не любите цю спецію, то ви можете додати апельсинову або лимонну цедру.

Необхідні продукти

  • 150 грам манки
  • 100 грам цукру
  • 100 грам пшеничного борошна
  • 450 грам яблук
  • 70 грам рослинного масла
  • 5 грам розпушувача
  • 5 грам кориці
  • цукор + кориця для посипання

Починаємо приготування

  • Яблука очищаємо і натираємо на тертці.
  • У миску просіваємо борошно пшеничне, додаємо манку, разрыхитель і корицю. Все перемішуємо вінчиком. Потім в масу додаємо цукор і рослинне масло, знову перемішуємо.
  • В вийшло «тісто» додаємо яблука і добре все змішуємо.
  • Форму для випічки застеляємо пергаментним папером і викладаємо підготовлене тісто. Ретельно розрівнюємо його і присипаємо сумішшю цукру і кориці.
  • Отриману заготівлю відправляємо в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку і випікаємо пиріг протягом 30-40 хвилин.
  • Готовий пиріг охолодити, потім перекладаємо на блюдо і подаємо до столу. Або залишаємо його під рушником і подаємо на наступний день, адже тоді пиріг стане набагато смачніше.
  • Якщо ви не пробували «Болгарський насипний пиріг з яблуками та сиром», рецепт його приготування є на нашому сайті. Повірте, цей пиріг не менш смачний, ніж представлений в рецепті.

    Простой манник с яблоками, без яиц и молока

    Приємного апетиту!