Пишні оладки без яєць: і на сніданок, і на Масляну

З наближенням Масляної всі починають шукати цікаві рецепти різних млинчиків.

Ми вирішили поділитися з вами рецептом пухкої випічки. Пишні оладки готуються без яєць, але за смаком ні в чому не поступаються тим, які приготовані за традиційним рецептом. Виходять вони пишними, легкими й повітряними. У оладки для смаку можна додати й інші продукти: яблука, шинку, сир. Так ми додамо звичайному страву трохи родзинки. Випічку можна подавати зі сметаною, джемом, згущеним молоком: загалом, все на ваш смак.

Необхідні інгредієнти

  • 300 грам кефіру (можна також натуральний йогурт, або ряжанку);
  • 180 грам пшеничного борошна;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 1/2 чайної ложки солі;
  • 1/3 чайної ложки соди;
  • рослинна олія для смаження.

Як приготувати пишні оладки без яєць на сніданок і на Масляну

  • У миску для замішування тіста виливаємо кефір: його температура, в цьому рецепті, не має значення.
  • У кефір засипаємо сіль, цукор і все перемішуємо. Занадто багато цукру не треба додавати, так як він може перетворитися в карамель. Тоді оладки зверху золотисті, рум’яні, а всередині – сирі.
  • Заздалегідь просіваємо борошно пшеничне і додаємо її в кефір.
  • Суміш замішуємо до того моменту, поки не буде грудочок. Тісто не повинно бути рідким, так як оладки можуть не піднятися.
  • У самому кінці додаємо соду. Її попередньо не потрібно погасити в кефірі. Все це для того, щоб оладки були пишними.
  • Соду вмішуємо в тісто і залишаємо його відпочити на 10-15 хвилин.
  • Сковорода повинна бути з товстим дном. Ставимо її на плиту розігріватися.
  • На сковороду наливаємо стільки рослинного масла, щоб воно повністю закрило дно.
  • Розігріваємо олію, а потім встановлюємо середній нагрів.
  • Ложкою набираємо тісто і викладаємо на сковороду.
  • Коли оладок з одного боку підрум’яниться, можна перевертати його на іншу сторону.
  • Незважаючи на невелику кількість інгредієнтів, з яких були зроблені пишні оладки без яєць, вони виходять дуже смачними і апетитними. Їх можна готувати не тільки на Масляну, але і в якості сніданку: в будь-який день. З такої кількості продуктів виходить ціла гора смачних маленьких сонечок. Заходьте на наш сайт: ви знайдете багато рецептів смачних страв.

    Пышные оладьи без яиц: и на завтрак, и на Масленицу

    Приємного всім апетиту і святкового настрою.