Пишні оладки з цікавою начинкою: улюблений сніданок всієї родини

Оладки на сніданок, які я часто роблю за цим рецептом, дуже подобаються моїй родині. Пишні оладки з цікавою начинкою завжди виходять повітряними, пористими – і неймовірно смачними.

Що цікаво, тісто не опадає навіть після того, як зняли випічку зі сковороди. Сьогодні у мене оладки з шоколадом і бананами: але начинка може бути будь-який інший. Дуже смачними виходять маленькі сонечка з ягодами (свіжими або замороженими), фруктами, варенням або повидлом. Загалом, політ фантазії в даному конкретному випадку не обмежений. Зберігайте рецепт в закладки: він прийде на допомогу, коли у вихідний день захочеться побалувати рідних смачним сніданком.

Необхідні інгредієнти

  • 200 мл кефіру;
  • одне куряче яйце;
  • дві столові ложки цукрового піску;
  • 200-250 грам пшеничного борошна;
  • половина чайної ложки харчової соди;
  • половина чайної ложки розпушувача;
  • ванілін – за смаком;
  • чверть чайної ложки (щіпка) солі.

Для начинки

  • один банан;
  • шоколад (у мене з горіхами) – 90-100 г (одна плитка).

Як приготувати пишні оладки з цікавою начинкою

  • В теплий кефір (його потрібно або розігріти, або заздалегідь дістати з холодильника, щоб був хоча б кімнатної температури) додаємо харчову соду і перемішуємо.
  • У глибоку миску вбиваємо куряче яйце, додаємо до нього цукровий пісок і сіль, вливаємо кефір.
  • Всипаємо туди ж просіяне пшеничне борошно, додаємо розпушувач і замішуємо віночком тісто: воно має бути густим, не стікати з віночка, а «сповзати».
  • Рада. Як зробити розпушувач своїми руками, дивіться за посиланням.
  • Залишаємо тісто на 15-20 хвилин: воно обов’язково повинно постояти.
  • Займемося начинкою: банан нарізаємо кружечками, шириною приблизно 5 міліметрів.
  • Шоколад (можна брати будь-який, який вам більше подобається) ламаємо на шматочки (квадратики).
  • Через 20 хвилин ставимо на плиту сковороду, наливаємо в неї трохи рослинного масла (2-3 столових ложки), розігріваємо.
  • Не перемішуючи тісто, беремо його акуратно столовою ложкою викладаємо в сковороду, формуючи оладки.
  • В серединку вдавлюємо по шматочку шоколаду, зверху накриваємо його тестом (зовсім трохи).
  • Смажимо оладки на невеликому вогні під закритою кришкою (це обов’язково), з двох сторін.
  • Після того, як першу партію зняли зі сковороди, вливаємо ще масло і викладаємо другу порцію: робимо з бананами. Весь процес такий же, як і з шоколадом.
  • Пишні оладки з цікавою начинкою подаємо на стіл з пилу, з жару. Дуже смачні і ароматні, вони розходяться на ура: навіть не встигають охолонути. В якості начинки можна використовувати будь-які продукти: свіжі ягоди або фрукти, повидло, джем – все, що вам підкаже фантазія. Обов’язково побалуйте домочадців на сніданок таким ласощами: вони вам скажуть спасибі. На нашому сайті є ще багато рецептів цікавою і простий випічки: заходьте і вибирайте.

    Пышные оладьи с интересной начинкой: любимый завтрак всей семьи

    Приємного вам апетиту.