Сидяча робота часто провокує бажання з’їсти що-небудь смачненьке в перервах між основними прийомами їжі. На думку сучасних нутриціологів, в залежності від вживаних продуктів, перекус може принести як користь, так і шкоду організму. Чим саме харчуватися для підвищення працездатності і поліпшення стану здоров’я, можна дізнатися далі.
Правила перекусів
При виникненні почуття голоду між прийомами їжі багато хто не замислюються над вибором корисних для організму страв, а тим більше над складанням графіка харчування. Це може привести до набору зайвої ваги. Якщо дотримуватися певних правил, можна зберегти фігуру в ідеальному стані:
Продукти, які не підходять для перекусів
Для збереження оптимальної фізичної форми, важливо не зловживати наступними видами продуктів:
- здоба;
- білий хліб;
- картопля фрі;
- смажений;
- газована вода;
- торт;
- жирний;
- соку.
Продукти, які підходять для денного перекусу
Протягом робочого дня можна поповнити сили за допомогою наступних видів продуктів:
Перекушування-традиційні прийоми їжі, правильне складання яких дозволить зберегти фігуру, компенсує недолік корисних речовин і поповнить енергетичні запаси організму.