Осіннє харчування для здоров’я та енергії

Вже давно було доведено, що вживання в їжу сезонних продуктів – відмінне рішення для тих, хто піклується про своє харчування. Крім того, свіжі овочі і фрукти багаті корисними речовинами, що вкрай важливо для імунітету. З цієї причини в сезон грипу та ГРВІ слід задумати про те, щоб змінити принципи власного раціону, щоб підтримувати здоров’я на належному рівні.


                                    Осеннее питание для здоровья и энергии

В першу чергу варто задуматися про те: чи правильно складено графік харчування? Дієтологи рекомендують не нехтувати сніданком, обідом і вечерею. Не забороняється і перекушувати, але краще обмежуватися одним перекусом протягом дня.

Восени варто обмежити вживання молочної продукції, а також скоротити до одного-двох разів на тиждень вживання червоного м’яса. Ще слід зменшити кількість продуктів, в складі яких є рослинні кислоти – щавель, шпинат, помідори, лимон, петрушка, хрін, селера, редис, редька, ананас.

Крім того, кава, міцний чай і алкоголь повинні бути мінімізовані. Найкраще замінити їх на теплі смузі і трав’яні чаї, наприклад.

Якщо узагальнити, то в осінню продуктову корзину необхідно додати моркву, гарбуз, цвітну капусту, батат, артишок, буряк, цибулю, часник, болгарський перець, зелень, авокадо, інжир, яблука, фініки, цикорій, морси і компоти.