Обалденние фаршировані кабачки по-монастирськи

Ну, просто не можу не поділитися з вами рецептом визначних фаршированих кабачків по-монастирськи.

Смачні домашні кабачки фаршировані, безсумнівно, сподобаються всім членам вашої сім’ї. Готувати вдома фаршировані кабачки по-монастирськи ми будемо в мультиварці. Це дуже зручно, так як нам потрібно підготувати тільки продукти, а все інше зробить за нас диво-техніка.

Склад продуктів

  • 8 кабачків;
  • 200 г плавленого сиру;
  • 3 цибулини;
  • 1 стакан відвареного рису;
  • 30 грам вершкового масла;
  • 50 грам кропу;
  • 3-4 моркви;
  • 1 маленький гострий перець;
  • лавровий лист;
  • 3-4 штуки сушеного барбарису;
  • кілька дрібок солі;
  • оливкова олія для обсмажування овочів;
  • спеції «Італійські трави»;
  • 50-100 мл води;
  • перець на кінчику ножа.

Обалденние фаршировані кабачки по-монастирськи: покроковий процес приготування

  • Кабачки для приготування цієї страви беремо тільки молоденькі, з ніжною шкіркою. Розмір їх повинен бути невеликий: в ідеалі, кабачок повинен уміщатися на долоні. Кабачок можна замінити молоденьким цукіні, блюдо трохи зміниться за смаком, але буде дуже смачним. Цукіні мають більш товсту шкірку і виділяють менше соку при приготуванні.
  • Рис заздалегідь відварюємо в підсоленій воді і даємо йому охолонути. Фарширувати кабачки можна не тільки рисом, добре підійдуть відварені яйця і навіть ковбаса з сосисками.
  • Ріпчасту цибулю очищаємо від шкірки і нарізаємо не дуже дрібними кубиками.
  • Очищену моркву натираємо на крупній тертці.
  • У чашу мультиварки наливаємо зовсім трохи оливкової олії і викладаємо в неї нарізану цибулю і терту моркву.
  • Відразу поперчити і посолити овочі. До речі, замість чорного меленого перцю можна взяти суміш перців.
  • У меню мультиварки вибираємо функцію «Смаження» і смажимо наші овочі протягом 10 хвилин.
  • Поки смажаться овочі, підготуємо плавлений сир. Його нам потрібно буде нарізати дрібними кубиками. Насправді, це блюдо можна приготувати не тільки з плавленим сиром, але і з твердим, його потрібно буде натерти на тертці. Хоча з плавленим сиром, страва буде набагато ніжніше.
  • Коли овочі підсмажаться, відключаємо каструлю і додаємо до них нарізаний плавлений сир. Перемішуємо, щоб сир почав плавитися.
  • У перемішані овочі висипаємо рис і додаємо вершкове масло. Все добре перемішуємо і відставляємо в сторону.
  • Дрібно ріжемо промитий кріп і кришимо гострий перець. Додаємо до них інші спеції: суміш італійських трав і розкришений лавровий лист.
  • Подрібнені спеції з кропом відправляємо до рису і овочів. Ще раз перемішуємо. Овочі перекладаємо з мультиварки, а чашу витираємо паперовим рушником.
  • У чистих кабачків відрізаємо кінчики і розрізаємо кожен на 2-3 частини, щоб кожен барильце був заввишки приблизно 4 сантиметри.
  • За допомогою ножа для чищення овочів вирізаємо серединку у кабачка, зробити це легко. М’якоті по краях залиште зовсім небагато, буквально половину сантиметра. Можна у кабачка залишити денце: спробуйте зробити і так, і так.
  • М’якоть кабачка ріжемо дуже дрібно, ділимо її на дві частини: одну прибираємо в бік, а другу додаємо до рису і овочів.
  • Десертною ложкою беремо сирно-овочеву начинку і начиняємо кабачки. На дно мультиварки ставимо спочатку кабачки з денцем, а потім вже без нього.
  • У чашу мультиварки, під кабачки, наливаємо воду. У воду, за бажанням, можна додати пару ложок сметани або томата. Накриваємо кришкою і вибираємо програму «Випічка». Готувати ми будемо їх 25 хвилин.
  • Ось ви і дізналися, як можна приготувати фаршировані кабачки по-монастирськи. Насправді, це дуже легко і просто: а головне — дуже смачно. Готуйте разом з нами: ми підготували для вас найкращі рецепти страв з кабачків.

    Обалденные фаршированные кабачки по-монастырски

    Приємного апетиту!