Незрівнянні чевапчичи по-сербськи: якщо захотілося смачненького

Якщо захотілося поласувати чимось смачним, то обов’язково приготуйте чевапчичи по-сербськи: незрівнянні домашні ковбаски.

Що таке чевапчичи і як їх готувати, я вам зараз розповім. Немає нічого простіше цієї страви: чевапчичи навіть легше робити, ніж звичайні котлети — але вони набагато смачніше. Приготуйте ковбаски чевапчичи — і вони неодмінно стануть вашим постійним домашнім стравою. А приготовані на вугіллі ароматні мініатюрні ковбаски з ароматом димку — по-справжньому дачне літній частування.

Необхідні інгредієнти

  • свинина — 600 грам;
  • вода — 100 мл;
  • жир яловичий — 50 грам;
  • перець чорний мелений — за смаком;
  • перець чилі — за смаком;
  • сіль — 1 чайна ложка з гіркою;
  • рослинне масло — для формування ковбасок;
  • ріпчаста цибуля — 2 штуки;
  • цукор — 1 чайна ложка для маринування цибулі;
  • сіль — 1 чайна ложка для маринування цибулі;
  • оцет 9% — 1 столова ложка.

Незрівнянні чевапчичи по-сербськи: покроковий рецепт

  • Шматок свинини перед приготуванням чевапчичи неодмінно промийте і обсушіть. Я взяла задній окіст для приготування нашого страви. Обріжте прожилки, псують готову страву. М’ясо поріжте невеликими шматочками і перекрутіть через м’ясорубку. Сітку для перемелювання м’яса візьміть з самими дрібними отворами.
  • Так як м’ясо у мене не сильно жирне, то я беру ще трохи яловичого жиру, щоб наші чевапчичи були соковитими. Жир прокручуємо разом з м’ясом через м’ясорубку.
  • Коли фарш готовий, додаємо до нього сіль, перець чилі і чорний мелений перчик. Якщо ви не любите надто гостре м’ясо, то чилі можна не використовувати у приготуванні страви.
  • Щоб фарш вийшов більш ніжним і добре згортався ковбасками, я додаю холодну воду і починаю вимішувати фарш. Щоб він став однорідним, потрібно добре вимішувати, хвилин 15, до появи тягнуться білих ниток. Коли фарш почне прилипати до рук, він готовий. Миску з фаршем накриваємо кришкою або харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 2-3 години для охолодження. За цей час, поки м’ясний фарш буде стояти в холодильнику, він просочиться спеціями — і чевапчичи будуть ще смачніше.
  • Чевапчичи по-сербськи обов’язково подають з маринованою цибулею. Тому, поки наш фарш варто й охолоджується, ми займемося приготуванням лука. Цибулю чистимо й нарізаємо тонкими кільцями. Цибульні кільця перекладаємо в миску, заливаємо окропом так, щоб він повністю покрив цибулю. Додаємо цукор, оцет і сіль. Перемішуємо й даємо маринаду повністю охолонути.
  • Силіконовий килимок і руки змащуємо рослинним маслом. Так нам легше буде робити чевапчичи. На край килимка кладемо невеликий шматочок фаршу, витягуємо його в довжину, у вигляді ковбаски, зверху прикриваємо силіконовим килимком. З допомогою килимка розкачуємо ковбаску з фаршу. Потім гострим ножем розрізаємо її на невеликі шматочки: приблизно 5 див. Формування чевапчичи закінчуємо в долонях.
  • Є ще інший спосіб формування чевапчичи, він вам стане в нагоді на той випадок, якщо у вас немає силіконового килимка. Береться звичайна пластикова пляшка, в якій відрізається верхня частина. В отриману колбу викладається фарш і пропускається крізь шийку пляшки. І у вас виходять рівненькі, однакові ковбаски.
  • Обсмажуємо наші домашні ковбаски по-сербськи на сковороді гриль. Розігріваємо її і, не додаючи олії, викладаємо чевапчичи. Обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки.
  • Як ви вже побачили, рецепт чевапчичи дійсно легкий, зате ковбаски виходять дивовижно смачними. Нам залишається перекласти чевапчичи на блюдо і подати їх з маринованою цибулею, який у нас вже встиг промаринуватися. А хочете, замість цибулі можна подати будь-які овочі: свіжі або мариновані. Не забувайте про наш сайт: заходьте до нас частіше і вибирайте для себе нові рецепти.

    Бесподобные чевапчичи по-сербски: если захотелось вкусненького

    Приємного апетиту!